Tagliatelle, tortellini & ravioli med en pastamaskin
Se hur enkelt mästerkocken Sofia Henriksson slänger ihop 3 olika sorters pasta med en pastamaskin. På agendan står pastasorterna tagliatelle, tortellini och ravioli.
Sofias pastadeg
För en deg som räcker till fyra stora portioner pasta behäver du:
4 dl durumvetemjöl
2 äggulor
2 hela ägg
1 msk ljummet vatten
1 msk olivolja
2 äggulor
2 hela ägg
1 msk ljummet vatten
1 msk olivolja
Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mjölet. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt vatten och olivolja. Blanda runt med en gaffel. Jobba in mjölet ordentligt och knåda degen med händerna på bakbord tills den är smidig, ca 10 minuter.
Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.
Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin.
Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.
Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin.