1 dl dinkelskikt ½ dl bovetemjöl½ dl mandelmjöl2 msk dinkelfullkornsmjöl2 msk kikärtsmjöl2 msk tigernötsmjöl (kallas ibland jordmandel) 1 msk teff (etiopiskt mjöl) 1 tsk bikarbonat1 tsk salt2 tsk bakpulver1 msk råsocker6 dl filmjölk (eller naturell yoghurt 3% fetthalt) 4 ägg2 msk oljaTILL SERVERINGFärska bär eller uppskuren fruktLönnsirapFärsk myntaFlorsocker
Gör så här1. Mät upp och blanda alla torra ingredienser.2. Blanda (vispa inte) därefter i filmjölk och ägg och allra sist oljan.3. Stek små pannkakor på medelhög värme i stekpanna. Om du har en non-stick-stekpanna behövs inget ytterligare fett.4. Servera med bär eller färsk uppskuren frukt, lönnsirap och kanske en puff florsocker och små myntakvistar!
Amerikanska pannkakor à la Kicki
Ingredienser
1 dl dinkelskikt
½ dl bovetemjöl
½ dl mandelmjöl
2 msk dinkelfullkornsmjöl
2 msk kikärtsmjöl
2 msk tigernötsmjöl (kallas ibland jordmandel)
1 msk teff (etiopiskt mjöl)
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk råsocker
6 dl filmjölk (eller naturell yoghurt 3% fetthalt)
4 ägg
2 msk olja
TILL SERVERING
Färska bär eller uppskuren frukt
Lönnsirap
Färsk mynta
Florsocker
Gör så här
1. Mät upp och blanda alla torra ingredienser.
2. Blanda (vispa inte) därefter i filmjölk och ägg och allra sist oljan.
3. Stek små pannkakor på medelhög värme i stekpanna. Om du har en non-stick-stekpanna behövs inget ytterligare fett.
4. Servera med bär eller färsk uppskuren frukt, lönnsirap och kanske en puff florsocker och små myntakvistar!