Grundrecept (ca 20 plättar)5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver4 msk socker5 dl mjölk2 äggLite saltSmör att steka iÄPPELPLÄTTAR MED KANELGrundrecept1-2 äpplenKanelSockerBLÅBÄRSPLÄTTAR MED KARDEMUMMAGrundrecept1-2 dl blåbärKardemummaKryddningen är efter smakPEKANNÖTSSIRAP1 dl pekannnötter1 dl valfri sirapLite salt (efter smak)
Amerikanska plättar med kanelstekta höstäpplen, blåbär och pekannötssirap. Finns det någonting som slår nygräddade och fluffiga amerikanska pannkakor? Ja, dessa två ljuvliga varianter av klassikern! Addera bara kanelstekta höstäpplen eller blåbär med kardemumma i grundreceptet. Ut kommer två av de godaste plättarna du någonsin ätit!
Amerikanska plättar med kanelstekta äpplen
Amerikanska plättar med kanelstekta höstäpplen, blåbär och pekannötssirap. Finns det någonting som slår nygräddade och fluffiga amerikanska pannkakor? Ja, dessa två ljuvliga varianter av klassikern! Addera bara kanelstekta höstäpplen eller blåbär med kardemumma i grundreceptet. Ut kommer två av de godaste plättarna du någonsin ätit!
Ingredienser
Grundrecept (ca 20 plättar)
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 msk socker
5 dl mjölk
2 ägg
Lite salt
Smör att steka i
ÄPPELPLÄTTAR MED KANEL
Grundrecept
1-2 äpplen
Kanel
Socker
BLÅBÄRSPLÄTTAR MED KARDEMUMMA
Grundrecept
1-2 dl blåbär
Kardemumma
Kryddningen är efter smak
PEKANNÖTSSIRAP
1 dl pekannnötter
1 dl valfri sirap
Lite salt (efter smak)
Gör så här
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Rör ner mjölk och sedan ägg. Blanda samman till smet.
3. Rör ner kanelstekta äpplen, eller blåbär med kardemumma i smeten.
4. Hetta upp en stekpanna och klicka ut smör (ca 1 msk per omgång).
5. Grädda varje plätt i ca 1-2 minuter per sida innan du vänder.
Pekannötssirap
6. Mortla (eller hacka) pekannötterna och blanda samman med sirap och salt.
Ringla över pannkakorna.
6. Mortla (eller hacka) pekannötterna och blanda samman med sirap och salt.
Ringla över pannkakorna.