1 dl vita bönor, stora3 stora morötter10 soltorkade tomater1 gul lök2 vitlöksklyftor3 msk majsstärkelse1 tsk gurkmeja1 tsk timjanSaltSvartpepparOlja att steka i
Gör så här1. Börja med att blötlägga bönorna i minst 4 dl vatten i 12 timmar, gärna 24. Skölj bönorna i kallt vatten. Koka under lock cirka 20-30 minuter då de är klara.2. Mixa bönor och soltorkade tomater i en blender eller matberedare till en slät smet.3. Skala och riv morötterna. Finhacka lök och vitlök. Blanda allt till en smet och tillsätt majsstärkelse och kryddor. Låt stå 5-10 minuter och forma sen till biffar. Stek i olja.
Bönbiffar med morot, gurkmeja och soltorkad tomat
Ingredienser
1 dl vita bönor, stora
3 stora morötter
10 soltorkade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk majsstärkelse
1 tsk gurkmeja
1 tsk timjan
Salt
Svartpeppar
Olja att steka i
Gör så här
1. Börja med att blötlägga bönorna i minst 4 dl vatten i 12 timmar, gärna 24. Skölj bönorna i kallt vatten. Koka under lock cirka 20-30 minuter då de är klara.
2. Mixa bönor och soltorkade tomater i en blender eller matberedare till en slät smet.
3. Skala och riv morötterna. Finhacka lök och vitlök. Blanda allt till en smet och tillsätt majsstärkelse och kryddor. Låt stå 5-10 minuter och forma sen till biffar. Stek i olja.