
Gör så här1. Gör peston genom att mixa alla ingredienserna förutom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under tiden som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt och peppar.2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten.3. Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Skär ett kryss i varje burrata och ringla över lite pesto. Servera resten vid sidan om.4. Strö över flingsalt, svartpeppar och ringla över lite olivolja.
Burrata med gröna bönor och svensk pesto

Ingredienser
Till ca 4 portioner
SVENSK PESTO
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl babyspenat
1 liten vitlöksklyfta, pressad
50 g Västerbottensost
½ dl rostade solroskärnor
2 tsk pressad citronsaft
Rivet skal från ½ citron
Ca ¾ dl rapsolja
Salt och svartpeppar
3 st burrata
400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)
Olivolja av god kvalité
Flingsalt och svartpeppar
Gör så här
1. Gör peston genom att mixa alla ingredienserna förutom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under tiden som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt och peppar.
2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten.
3. Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Skär ett kryss i varje burrata och ringla över lite pesto. Servera resten vid sidan om.
4. Strö över flingsalt, svartpeppar och ringla över lite olivolja.