Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Citronsockerkaka med brynt smörRecept av Johanna CryerIngredienser:100 g brynt smör1 dl mjölk3 stora ägg2 dl strösockerCitronzest från en stor citron1/2 citron3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsockerEn nypa saltSockerlag:½ citron½ dl socker2-3 msk vattenGlasyr:Resten av sockerlag1 dl florsocker1-2 tsk vatten
Gör så härBryn smöret genom att koka smöret på medium värme i en liten kastrull. Tar ungefär 5 minuter. Låt svalna.Sätt ugnen på 175 c. Smörj en sockerkaksform.Blanda socker och citronzest i en bunke, massera in citronzesten med sockret med händerna eller elvisp.Vispa ägg och sockerblandningen riktigt vitt och pösigt med en elvisp.Blanda alla torra ingredienser I en skål.Häll mjölken i det brynta smöret.Sikta torra ingredienserna i äggblandningen och vänd med en slickepott.Häll i smör/mjölk blandningen och juice från en halv citron, och vänd till en slät smet. Blanda inte för mycket.Häll smeten i bakformen och baka i cirka 40 minuter.Sockerlag:Koka upp alla ingredienser tills sockret har smält.Pensla sockerlag på den nygräddade sockerkakan.När kakan har svalnat, ta ut kakan ur formen och pensla sockerlag på resten av kakan.Glasyr:Blanda resten av sockerlagen med florsocker. Häll i lite vatten i taget tills du är nöjd med konsistensen.Häll glasyren över kakan.Dekorera med ätbara blommor och servera.

Citronsockerkaka med brynt smör

Citron sockerkaka med brynt smör och ätbara blommor
Recept av Johanna Cryer

Ingredienser:
100 g brynt smör
1 dl mjölk
3 stora ägg
2 dl strösocker
Citronzest från en stor citron
1/2 citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
En nypa salt

Sockerlag:
½ citron
½ dl socker
2-3 msk vatten

Glasyr:
Resten av sockerlag
1 dl florsocker
1-2 tsk vatten

Gör så här

  1. Bryn smöret genom att koka smöret på medium värme i en liten kastrull. Tar ungefär 5 minuter. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 c. Smörj en sockerkaksform.
  3. Blanda socker och citronzest i en bunke, massera in citronzesten med sockret med händerna eller elvisp.
  4. Vispa ägg och sockerblandningen riktigt vitt och pösigt med en elvisp.
  5. Blanda alla torra ingredienser I en skål.
  6. Häll mjölken i det brynta smöret.
  7. Sikta torra ingredienserna i äggblandningen och vänd med en slickepott.
  8. Häll i smör/mjölk blandningen och juice från en halv citron, och vänd till en slät smet. Blanda inte för mycket.
  9. Häll smeten i bakformen och baka i cirka 40 minuter.
Sockerlag:
  1. Koka upp alla ingredienser tills sockret har smält.
  2. Pensla sockerlag på den nygräddade sockerkakan.
  3. När kakan har svalnat, ta ut kakan ur formen och pensla sockerlag på resten av kakan.
Glasyr:
  1. Blanda resten av sockerlagen med florsocker. Häll i lite vatten i taget tills du är nöjd med konsistensen.
  2. Häll glasyren över kakan.
  3. Dekorera med ätbara blommor och servera.