Till 6 portioner CITRONPANNACOTTA3 gelatinblad2 citroner3 dl mjölk5 dl vispgrädde3/4 dl strösocker1 tsk vaniljsockerEXOTISK MANGOPURÉ2 mangosSkalet från en halv citron2-3 tsk honungTILL SERVERING:Gula maränger Hallon
Gör så här1. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.2. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen.3. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas, låt svalna och därefter stelna i kylskåp i minst 3 timmar.4. Hacka mangon i små bitar och riv skalet från en halv citron. Koka upp mangon och citronskalet med honungen på svag värme och mixa sedan fint med stavmixer. Låt svalna. 5. Vid servering - toppa pannacottan med mangopurén, gula maränger och bär, tex hallon.
Citronpannacotta med mangopuré
Citronpannacotta med mangopuré – en frisk och exotisk dessert
Denna eleganta dessert kombinerar len citronpannacotta med söt mangopuré för en perfekt balans av syrligt och sött. Toppad med krispiga maränger och färska hallon blir det en imponerande avslutning på middagen – lika vacker som god!
Denna eleganta dessert kombinerar len citronpannacotta med söt mangopuré för en perfekt balans av syrligt och sött. Toppad med krispiga maränger och färska hallon blir det en imponerande avslutning på middagen – lika vacker som god!
Ingredienser
Till 6 portioner
CITRONPANNACOTTA
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
EXOTISK MANGOPURÉ
2 mangos
Skalet från en halv citron
2-3 tsk honung
TILL SERVERING:
Gula maränger
Hallon
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
2. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen.
3. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas, låt svalna och därefter stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
4. Hacka mangon i små bitar och riv skalet från en halv citron. Koka upp mangon och citronskalet med honungen på svag värme och mixa sedan fint med stavmixer. Låt svalna.
5. Vid servering - toppa pannacottan med mangopurén, gula maränger och bär, tex hallon.