Till 4-6 personer 1 rosa grapefrukt1 vit grapefrukt1 apelsin5 dl ananas i bitarCa 150 g spetskål1-2 röd chili (spansk peppar)1 dl färskpressad lime½ dl strösocker
Gör så här1. Skala grapefrukterna och apelsinen med en vass kniv. Se till att få bort det beska vita. Skär i mindre bitar.2. Finstrimla kålen. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda med limesaft och socker. Rör ihop med frukt och kål i en bunke.3. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.
Citrussallad med spetskål, ananas och chili
Ingredienser
Till 4-6 personer
1 rosa grapefrukt
1 vit grapefrukt
1 apelsin
5 dl ananas i bitar
Ca 150 g spetskål
1-2 röd chili (spansk peppar)
1 dl färskpressad lime
½ dl strösocker
Gör så här
1. Skala grapefrukterna och apelsinen med en vass kniv. Se till att få bort det beska vita. Skär i mindre bitar.
2. Finstrimla kålen. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda med limesaft och socker. Rör ihop med frukt och kål i en bunke.
3. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.