Till 8 portioner 12 dl grädde3 dl mjölk3 dl äggula 3 dl socker3 st vaniljstänger40 gram ingefäraRåsocker
Gör så här1. Koka upp grädde, mjölk, socker, urskrapad vanilj och vaniljstänger.2. Riv sedan ner ingefäran i smeten och låt svalna tills ca 50 grader innan du vispar ner äggulan. Sila av smeten och häll i 1 dl smet per portionsform.3. Tillaga i ugn på 95 grader värme i ca 1 timme. Vid servering - sockra och bränn av med gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion.TIPS!Knivtips: Santokukniven G-57, med sitt höga blad, lämpar sig utmärkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstången.
Crème brûlée med smak av ingefära
Ingredienser
Till 8 portioner
12 dl grädde
3 dl mjölk
3 dl äggula
3 dl socker
3 st vaniljstänger
40 gram ingefära
Råsocker
Gör så här
1. Koka upp grädde, mjölk, socker, urskrapad vanilj och vaniljstänger.
2. Riv sedan ner ingefäran i smeten och låt svalna tills ca 50 grader innan du vispar ner äggulan. Sila av smeten och häll i 1 dl smet per portionsform.
3. Tillaga i ugn på 95 grader värme i ca 1 timme. Vid servering - sockra och bränn av med gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion.
TIPS! Crème brûléen blir bäst om du gör smeten 1 dag innan då hinner alla smaker blomma ut.
Knivtips: Santokukniven G-57, med sitt höga blad, lämpar sig utmärkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstången.