Jobba i den här ordningen
GRILLAD FÄNKÅL OCH SPARRIS1 stor fänkål8 vita sparrisar2 msk kallpressad rapsoljaFÄNKÅLSSALT3 msk fänkålsfrön 1 dl grovt havssaltTILLBEHÖR50 g münsterost1/2 gurka50 g svarta vinbärSvartpeppar ur kvarnGör så härFänkålssalt:2. Mixa salt och fänkålsfrön i en matberedare eller med stavmixer till ett finfördelat salt.
4. Dela gurkan i två bitar och hyvla dem tunt med mandolin eller med en vass kniv.5. Krydda med lite av fänkålssaltet.
7. Skala av det yttersta lagret på sparrisarna och skär av den grövsta biten nedtill. Pensla dem med olja och grilla över kraftig glöd i cirka 1 minut på varje sida.8. Krydda sparrisarna med fänkålssalt.
Fänkål & Vit Sparris
Ingredienser
GRILLAD FÄNKÅL OCH SPARRIS
1 stor fänkål
8 vita sparrisar
2 msk kallpressad rapsolja
FÄNKÅLSSALT
3 msk fänkålsfrön
1 dl grovt havssalt
TILLBEHÖR
50 g münsterost
1/2 gurka
50 g svarta vinbär
Svartpeppar ur kvarn
Gör så här
Jobba i den här ordningen
Fänkålssalt:
1. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de doftar kraftigt, det tar någon minut.
1. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de doftar kraftigt, det tar någon minut.
2. Mixa salt och fänkålsfrön i en matberedare eller med stavmixer till ett finfördelat salt.
Tillbehör:
3. Hyvla osten med en potatisskalare.
Tillbehör:
3. Hyvla osten med en potatisskalare.
4. Dela gurkan i två bitar och hyvla dem tunt med mandolin eller med en vass kniv.
5. Krydda med lite av fänkålssaltet.
Grillad fänkål och sparris:
6. Grilla den hela fänkålen över kraftig glöd och under lock i cirka 20 minuter. Vänd den några gånger så att den blir jämnt grillad. Stick i den med en kniv för att känna om den är mjuk. Dra av det sotade lagret och skär fänkålen i klyftor. Krydda med fänkålssalt och lite olja.
Grillad fänkål och sparris:
6. Grilla den hela fänkålen över kraftig glöd och under lock i cirka 20 minuter. Vänd den några gånger så att den blir jämnt grillad. Stick i den med en kniv för att känna om den är mjuk. Dra av det sotade lagret och skär fänkålen i klyftor. Krydda med fänkålssalt och lite olja.
7. Skala av det yttersta lagret på sparrisarna och skär av den grövsta biten nedtill. Pensla dem med olja och grilla över kraftig glöd i cirka 1 minut på varje sida.
8. Krydda sparrisarna med fänkålssalt.
Servering:
9. Varva fänkål och sparris på en tallrik eller i en form. Toppa med münsterost, hyvlad gurka och vinbär. Krydda med svartpeppar och avsluta med att ringla över lite rapsolja.
Servering:
9. Varva fänkål och sparris på en tallrik eller i en form. Toppa med münsterost, hyvlad gurka och vinbär. Krydda med svartpeppar och avsluta med att ringla över lite rapsolja.