Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Foto: Thomas Hjertén
Focaccia med tomater & oregano500 g kokt skalad potatisCa 8 dl vetemjöl special4 msk olivolja7 g torrjäst2 ägg1 tsk salt1-2 tsk torkad oreganoGARNERING¼–1 dl olivolja20 cocktailtomater2 msk färsk, hackad oregano Flingsalt
Gör så här1.2.3.4.

Focaccia med tomater & oregano

Focaccia med tomater & oregano
Ingredienser
500 g kokt skalad potatis
Ca 8 dl vetemjöl special
4 msk olivolja
7 g torrjäst
2 ägg
1 tsk salt
1-2 tsk torkad oregano

GARNERING
¼–1 dl olivolja
20 cocktailtomater
2 msk färsk, hackad oregano
Flingsalt

Gör så här

1. Mosa den kokta potatisen med en gaffel. Blanda den med mjöl, olja, jäst, ägg, salt och oregano i en köksassistentsskål. Blanda försiktigt ihop ingredienserna och kör sedan på högre hastighet till en slät deg.
2. Dela degen i två delar. Tryck ner dem i varsin smord springform, ca 20 cm i diameter. Låt degarna jäsa under bakduk i ca 3 tim. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Pensla degarna med olivolja. Tryck ner halverade tomater, strö över hackad oregano och flingsalt.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 min. Täck eventuellt över dem i slutet av gräddningstiden med aluminiumfolie. Bröden serveras med fördel ljumma, men de är lika goda kalla.
Foto: Thomas Hjertén