Till 1 bröd3 dl glutenfritt havregryn1 dl solroskärnor1 dl pumpafrön1 dl linfrön1 dl hasselnötter1 dl valnötter2 msk chiafrön3 msk fiberhusk1 tsk salt0,5 dl kokosolja3,5 dl kokhett vatten 2 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning)
Gör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i skål. Smält kokosoljan.3. Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, sötning och kokhett
vatten. Blanda noga och låt stå i ca 30 minuter.4. Tryck ut i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter.5. Ta ut brödet från formen – vänd på det och grädda upp-och-ner i ytterligare 25-30 minuter. (Håll koll på färgen på brödet). Låt svalna.
Glutenfritt fröbröd
Ingredienser
Till 1 bröd
3 dl glutenfritt havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,5 dl kokosolja
3,5 dl kokhett vatten
2 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i skål. Smält kokosoljan.
3. Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, sötning och kokhett
vatten. Blanda noga och låt stå i ca 30 minuter.
vatten. Blanda noga och låt stå i ca 30 minuter.
4. Tryck ut i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter.
5. Ta ut brödet från formen – vänd på det och grädda upp-och-ner i ytterligare 25-30 minuter. (Håll koll på färgen på brödet). Låt svalna.
TIPS! Blötlägg gärna nötter och fröer för bättre näringsupptag.
TIPS! Blötlägg gärna nötter och fröer för bättre näringsupptag.