För 4 personer1/2 rotselleri250 g grönkål150 g bladspenat1 dl mandel50 g Västerbottensost1-2 tsk chiliflakesSaltCITRONETT3 msk pressad citronsaft1 citron, zesten2 tsk honung1 1/2 dl olivolja
Gör så här1. Skala och dela rotsellerin i mindre kuber. Vänd i rapsolja och salta. 2. Rosta i ugnen på 225 grader ungefär 15 min tills de är klara. 3. Blanda grönkål och bladspenat. Toppa med rotsellerin. 4. Rosta mandeln i torr panna och grovhacka. 5. Riv över osten på salladen, chiliflakes och mandel. 6. Vispa ihop ingredienserna till citronetten och häll över salladen.7. Servera!
Grönkålssallad med riven Västerbottensost
Ingredienser
För 4 personer
1/2 rotselleri
250 g grönkål
150 g bladspenat
1 dl mandel
50 g Västerbottensost
1-2 tsk chiliflakes
Salt
CITRONETT
3 msk pressad citronsaft
1 citron, zesten
2 tsk honung
1 1/2 dl olivolja
Gör så här
1. Skala och dela rotsellerin i mindre kuber. Vänd i rapsolja och salta.
2. Rosta i ugnen på 225 grader ungefär 15 min tills de är klara.
3. Blanda grönkål och bladspenat. Toppa med rotsellerin.
4. Rosta mandeln i torr panna och grovhacka.
5. Riv över osten på salladen, chiliflakes och mandel.
6. Vispa ihop ingredienserna till citronetten och häll över salladen.
7. Servera!