Till 5 portioner5 fasta jämnstora potatisar30 g smör0,5 tsk salt0,5 dl ströbröd1 msk rosmarinGARNERINGFetaostPersiljaSalladslök
Gör så här1. Sätt ugnen på 225°C.2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor, men inte helt till botten.3. Lägg potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnsform. Strö över salt, ströbröd och finhackad rosmarin.4. Hyvla kallt smöret med en osthyvel och lägg ovanpå potatisarna.5. Ugnsbaka potatisen ca 30-40 minuter tills de är mjuka och har fått en gyllenbrun och fin yta. Under gräddningen kommer smöret smälta i formen - pensla över detta smör på potatisen ett par gånger medan de gräddas.
Hasselbackspotatis
Ingredienser
Till 5 portioner
5 fasta jämnstora potatisar
30 g smör
0,5 tsk salt
0,5 dl ströbröd
1 msk rosmarin
GARNERING
Fetaost
Persilja
Salladslök
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor, men inte helt till botten.
3. Lägg potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnsform. Strö över salt, ströbröd och finhackad rosmarin.
4. Hyvla kallt smöret med en osthyvel och lägg ovanpå potatisarna.
5. Ugnsbaka potatisen ca 30-40 minuter tills de är mjuka och har fått en gyllenbrun och fin yta. Under gräddningen kommer smöret smälta i formen - pensla över detta smör på potatisen ett par gånger medan de gräddas.