För 4 personer2 st rödlök2 st schalottenlök2 st morötter1 paprika1 kg potatis1 msk tomatpuré800g ytterlårfilé (biff)En handfull feferoniEn handfull haricots verts500 ml buljong
Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.Servera!
Höstig köttgryta med potatis
Ingredienser
För 4 personer
2 st rödlök
2 st schalottenlök
2 st morötter
1 paprika
1 kg potatis
1 msk tomatpuré
800g ytterlårfilé (biff)
En handfull feferoni
En handfull haricots verts
500 ml buljong
- Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.
- Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.
- Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.
- När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.
- Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.
- Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.
- Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.
- Servera!