Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

KanelbullarCa 45 st50 g färsk jäst5 dl rumstempererad mjölk150 g rumstempererat smör2 tsk mald kardemumma2 tsk mald kanelCa 10-13 dl vetemjöl1/2 tsk saltFYLLNING100 g smör1 dl farinsocker3 msk kanelPENSLING1 äggGARNERINGPärlsocker
Gör så här1. Smula jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken tills jästen löst sig. Tillsätt resterande mjölk.2. Tillsätt sirap, kardemumma, kanel, salt, smör och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till knådningen. Arbeta tills du får en fast och smidig deg som släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk till cirka dubbel storlek i ungefär en timme.3. Dags för fyllningen! Blanda samman smör, farinsocker och kanel. mjölat Arbeta degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar, eller skär i strimlor som du snurrar till vackra bullar. Jäsa under bakduk i ytterliga cirka 30 minuter.4. Sätt ugnen på 250 °C. Vispa ägget lite lätt och pensla bullarna. Strö på pärlsocker. Grädda kanelbullarna mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Se till att de inte bränns, vilket är lätt hänt vid en så hög temperatur.5. Tag ut bullarna och låt dem svalna på galler. Njut!

Kanelbullar

Kanelbullar
Ingredienser
Ca 45 st

50 g färsk jäst
5 dl rumstempererad mjölk
150 g rumstempererat smör
2 tsk mald kardemumma
2 tsk mald kanel
Ca 10-13 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

FYLLNING
100 g smör
1 dl farinsocker
3 msk kanel

PENSLING
1 ägg

GARNERING
Pärlsocker

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken tills jästen löst sig. Tillsätt resterande mjölk.
2. Tillsätt sirap, kardemumma, kanel, salt, smör och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till knådningen. Arbeta tills du får en fast och smidig deg som släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk till cirka dubbel storlek i ungefär en timme.
3. Dags för fyllningen! Blanda samman smör, farinsocker och kanel. mjölat Arbeta degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar, eller skär i strimlor som du snurrar till vackra bullar. Jäsa under bakduk i ytterliga cirka 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 °C. Vispa ägget lite lätt och pensla bullarna. Strö på pärlsocker. Grädda kanelbullarna mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Se till att de inte bränns, vilket är lätt hänt vid en så hög temperatur.
5. Tag ut bullarna och låt dem svalna på galler. Njut!