DEG1,75 dl vetemjöl1,75 dl grahamsmjöl75 g rumstempererat smör0,75 dl gräddfilFYLLNING300 g kantareller25 g smörSalt och peppar200 g getostÄGGSTANNING4 st ägg2 dl grädde2 dl gräddfil1 msk rosépeppar½ tsk salt1 knippe färsk timjan (ca 0,5 dl blad) Svartpeppar
Gör så härKnåda degen några minuter till en slät deg och låt ligga i kyl en stund före den kavlas ut.Smöra en pajform och mjöla med grahamsmjöl.Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 3 mm tjock och klä formen. Skär av kanterna och nagga med en gaffel.Förbaka pajbotten i ca 10 min I 175 grader. Låt svalna.Smörstek kantarellerna i en het panna, salta och peppra. Låt svalna.Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket. Fyll sedan pajskalet med kantareller och smula över getosten. Fyll på med äggstanningenGrädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.
Ingredienser
DEG
1,75 dl vetemjöl
1,75 dl grahamsmjöl
75 g rumstempererat smör
0,75 dl gräddfil
FYLLNING
300 g kantareller
25 g smör
Salt och peppar
200 g getost
ÄGGSTANNING
4 st ägg
2 dl grädde
2 dl gräddfil
1 msk rosépeppar
½ tsk salt
1 knippe färsk timjan (ca 0,5 dl blad)
Svartpeppar
Gör så här
- Knåda degen några minuter till en slät deg och låt ligga i kyl en stund före den kavlas ut.
- Smöra en pajform och mjöla med grahamsmjöl.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 3 mm tjock och klä formen. Skär av kanterna och nagga med en gaffel.
- Förbaka pajbotten i ca 10 min I 175 grader. Låt svalna.
- Smörstek kantarellerna i en het panna, salta och peppra. Låt svalna.
- Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket. Fyll sedan pajskalet med kantareller och smula över getosten. Fyll på med äggstanningen
- Grädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.