4 portionerDrygt 600 gram riven ost, gärna en blandning av emmentaler och gruyère.1 klyfta vitlök3 dl vitt vin1 msk maizenaredningSaltVitpepparEv. muskotnötev. citronjuice
Gör så här1. Gnid in fonduegrytans botten och väggar med en delad vitlöksklyfta. 2. Blanda den rivna osten med en msk maizena. 3. Värm upp vinet i grytan på medelvärme, strax innan det börjar bubbla sänker du till låg värme. Tillsätt den rivna osten samtidigt som du rör om. 4. När osten är helt smält och du har en slät, fin massa kryddar du med lite salt och vitpeppar. Vill du kan du även addera några droppar citronjuice och/eller lite färskriven muskotnöt.
Klassisk ostfondue
Ingredienser
4 portioner
Drygt 600 gram riven ost, gärna en blandning av emmentaler och gruyère.
1 klyfta vitlök
3 dl vitt vin
1 msk maizenaredning
Salt
Vitpeppar
Ev. muskotnöt
ev. citronjuice
Gör så här
1. Gnid in fonduegrytans botten och väggar med en delad vitlöksklyfta.
2. Blanda den rivna osten med en msk maizena.
3. Värm upp vinet i grytan på medelvärme, strax innan det börjar bubbla sänker du till låg värme. Tillsätt den rivna osten samtidigt som du rör om.
4. När osten är helt smält och du har en slät, fin massa kryddar du med lite salt och vitpeppar. Vill du kan du även addera några droppar citronjuice och/eller lite färskriven muskotnöt.