Till 4 personerVIT CHOKLADPANNACOTTA150 g vit choklad3 dl grädde3/4 dl socker½ tsk vaniljpulver2 tsk gelatinpulver*2 msk vatten1 dl yoghurt 10%HALLONPANNACOTTA200g frysta hallon3 dl grädde1 dl socker2 tsk gelatinpulver*2 msk vattenTOPPINGHallon, blåbär10 g vit choklad, riven* Alt motsvarande mängd annat geleringsmedel
Gör så härChokladpannacotta:2. Koka upp och rör om tills chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.4. Rör ner yoghurt och det smälta gelatinet i gräddblandningen. 5. Fördela pannacottan i fyra glas eller små skålar och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
Hallonpannacotta:7. Rör samman saften från hallonen med grädde i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan för att svalna.8. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.9. Rör ner det smälta gelatinet i gräddblandningen. 10. Fördela pannacottan i de halvt fyllda glasen och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.11. Ta fram desserten ur kylen 10 minuter före servering, toppa med färska hallon, blåbär och riven vit choklad.
Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta
Ingredienser
Till 4 personer
VIT CHOKLADPANNACOTTA
150 g vit choklad
3 dl grädde
3/4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
1 dl yoghurt 10%
HALLONPANNACOTTA
200g frysta hallon
3 dl grädde
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
TOPPING
Hallon, blåbär
10 g vit choklad, riven
* Alt motsvarande mängd annat geleringsmedel
Gör så här
Chokladpannacotta:
1. Grovhacka chokladen och blanda med grädde, socker och vanilj i en kastrull.
1. Grovhacka chokladen och blanda med grädde, socker och vanilj i en kastrull.
2. Koka upp och rör om tills chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
4. Rör ner yoghurt och det smälta gelatinet i gräddblandningen.
5. Fördela pannacottan i fyra glas eller små skålar och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
Hallonpannacotta:
6. Tina hallonen och mixa eller mosa slätt, passera genom en finmaskig sil.
6. Tina hallonen och mixa eller mosa slätt, passera genom en finmaskig sil.
7. Rör samman saften från hallonen med grädde i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan för att svalna.
8. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
9. Rör ner det smälta gelatinet i gräddblandningen.
10. Fördela pannacottan i de halvt fyllda glasen och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
11. Ta fram desserten ur kylen 10 minuter före servering, toppa med färska hallon, blåbär och riven vit choklad.