200 g gul lök, 2-3 st½ purjolök1 bit ingefära2 msk neutral olja1 påse russin, 250 g½ dl tomatpuré2 vitlöksklyftor2 lagerblad1 msk curry1 msk honung1 tsk oregano2 tsk kanel1 tsk spiskummin1 krm sambal oelek1 burk körsbärstomater1 burk kikärtor, 400 g4 portiner valfritt grynca 800 g blomkål1 tråg babyspenat, 70 g1 påse hela mandlar, 100g2 dl matyoghurt
Gör så här1.2.3.4.5.
Kryddig Blomkålsgryta
Ingredienser
200 g gul lök, 2-3 st
½ purjolök
1 bit ingefära
2 msk neutral olja
1 påse russin, 250 g
½ dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 msk curry
1 msk honung
1 tsk oregano
2 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 krm sambal oelek
1 burk körsbärstomater
1 burk kikärtor, 400 g
4 portiner valfritt gryn
ca 800 g blomkål
1 tråg babyspenat, 70 g
1 påse hela mandlar, 100g
2 dl matyoghurt
Gör så här
1. Hacka 200 g gul lök (2-3 st) och ½ purjolök. Skala och finriv 1 bit ingefära (ca 1½-2 msk).
2. Grönsaker (gryta): Hetta upp 2 msk neutral olja i en gryta och fräs löken, purjon, ingefäran, 1 dl russin, ½ dl tomatpuré, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 lagerblad, 1 msk curry, 1 msk honung, 1 tsk oregano, 2 tsk kanel, 1 tsk spiskummin, 2 tsk salt och 1 krm sambal oelek på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt 1 burk körsbärstomater (400 g), 1 burk avrunna kikärtor (400 g) och 6 dl vatten. Låt puttra i ca 5 min.
3. Koka valfritt gryn (gärna couscous) till 4 personer.
4. Skär ca 800 g blomkål i mindre bitar och buketter. Skölj 1 tråg babyspenat (70 g). Vänd ner blomkålen och spenaten och låt koka upp. Låt puttra i ytterligare 10 min.
5. Mandlar (stekpanna): Torrosta 1 påse hela mandlar (100 g) i stekpannan på medelhög värme i ca 3 min (utan att de bränns vid).