25 g + ½ msk smör1 tsk dragon1 tsk + 3 msk olivolja2 vitlöksklyftor300 g potatisca 700 g sötpotatis1 tråg mangold, 70 g1 kålrabbi200 g morötter, 2-3 st½ ask mixtomater, 150 g½ msk vitvinsvinäger2 msk ströbröd1 ägg500 g lammfärs
Gör så här1.2.3.Stek mitt i ugnen i 30 min.4.5.Forma färssmeten till 4 biffar.6.7
Lammbiffar med dragonsmör
Ingredienser
25 g + ½ msk smör
1 tsk dragon
1 tsk + 3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
300 g potatis
ca 700 g sötpotatis
1 tråg mangold, 70 g
1 kålrabbi
200 g morötter, 2-3 st
½ ask mixtomater, 150 g
½ msk vitvinsvinäger
2 msk ströbröd
1 ägg
500 g lammfärs
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 °.
2. Dragonsmör (liten skål): Lägg 25 g smör, 1 tsk dragon, 1 tsk olivolja, 1 liten pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
3. Rostad potatis (ugnsplåt): Skrubba och skär 300 g potatis och ca 700 g sötpotatis i 2 cm breda klyftor. Lägg potatisen på plåten och ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Stek mitt i ugnen i 30 min.
4. Sallad (stor skål): Skölj 1 tråg mangold (70 g). Skala och skär 1 kålrabbi i tunna strimlor. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i tunna slantar. Halvera ½ ask mixtomater (150 g). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
5. Biffar (stor bunke): Blanda 2 msk ströbröd, ¾ dl vatten, 1 pressad vitlöksklyfta, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Tillsätt 1 ägg, 500 g lammfärs och blanda ihop smeten.
Forma färssmeten till 4 biffar.
6. Smält ½ msk smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.
7. Rör ihop dragonsmöret med en gaffel. Servera färsbiffarna med den rostade potatisen, salladen och en klick dragonsmör.