4 portionerLAMMBURGARE MED GETOST800 g lammfärs (10 % fett)Salt & svartpeppar ur kvarn100 g getostSYRAD CHILIGURKA 1 gurka1 grön chili1 msk olivolja1–2 tsk pressad citronSaltKROSSADE ÄRTOR MED MYNTA200 g frysta eller färska ärtor1 vitlöksklyfta2 msk olivolja2 msk hackad mynta1–2 tsk pressad citronSaltTILLBEHÖR4 hamburgerbröd50 g rucolaTillbehör
Gör så härSyrad chiligurkaKrossade ärtor med mynta
3. Krossa dem lätt med en gaffel. Skala och riv vitlöken. Blanda ärtorna med vitlök, olja, mynta och citronsaft. Salta.Lammburgare med getost
5. Grilla burgarna över kraftig glöd i 2–3 minuter på varje sida. Skär getosten i fyra skivor. Lägg osten på burgarna och låt den smälta.TillbehörServering
Lammfärsburgare med Getost
Ingredienser
4 portioner
LAMMBURGARE MED GETOST
800 g lammfärs (10 % fett)
Salt & svartpeppar ur kvarn
100 g getost
SYRAD CHILIGURKA
1 gurka
1 grön chili
1 msk olivolja
1–2 tsk pressad citron
Salt
KROSSADE ÄRTOR MED MYNTA
200 g frysta eller färska ärtor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk hackad mynta
1–2 tsk pressad citron
Salt
TILLBEHÖR
4 hamburgerbröd
50 g rucola
Tillbehör
Gör så här
Syrad chiligurka
1. Skala och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Låt den rinna av i en sil. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda gurkan med chili, olja, citronsaft och salt.
1. Skala och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Låt den rinna av i en sil. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda gurkan med chili, olja, citronsaft och salt.
Krossade ärtor med mynta
2. Förväll ärtorna i saltat vatten i 1 minut. Spola dem i riktigt kallt vatten eller kyl ner dem i isvatten. Låt dem rinna av på hushållspapper och lägg dem sedan i en skål.
2. Förväll ärtorna i saltat vatten i 1 minut. Spola dem i riktigt kallt vatten eller kyl ner dem i isvatten. Låt dem rinna av på hushållspapper och lägg dem sedan i en skål.
3. Krossa dem lätt med en gaffel. Skala och riv vitlöken. Blanda ärtorna med vitlök, olja, mynta och citronsaft. Salta.
Lammburgare med getost
4. Forma färsen löst till fyra hamburgare. Krydda burgarna ordentligt med salt och peppar på båda sidor.
4. Forma färsen löst till fyra hamburgare. Krydda burgarna ordentligt med salt och peppar på båda sidor.
5. Grilla burgarna över kraftig glöd i 2–3 minuter på varje sida. Skär getosten i fyra skivor. Lägg osten på burgarna och låt den smälta.
Tillbehör
6. Grilla bröden på båda sidorna.
6. Grilla bröden på båda sidorna.
Servering
7. Lägg en lammburgare med ost på brödets under del. Toppa med ärtor, gurka och rucola och lägg ihop med brödets överdel
7. Lägg en lammburgare med ost på brödets under del. Toppa med ärtor, gurka och rucola och lägg ihop med brödets överdel