2 PORTIONER100 g laxfile (Fröya eller Salma)3 st rispapper5 dl neutral olja att fritera i 1/2 st fänkål1 st salladslök1 dl gurka, i kuber1 msk sesamfrönPONZUDRESSING1 lime, saften1/2 dl japansk soja1 msk risvinäger1 tsk sesamolja
Gör så här1. Skiva laxen i sashimibitar.2. Värm upp oljan till 175 grader och fritera rispappret i delar till de blivit krispiga.3. Hacka salladslök och gurka samt skiva fänkålen.4. Blanda alla ingredienser till dressingen.5. Häll dressingen över laxen och lägg upp allt i en skål. Servera med rispapper.
Laxsashimi med ponzu och rispapper
Ingredienser
2 PORTIONER
100 g laxfile (Fröya eller Salma)
3 st rispapper
5 dl neutral olja att fritera i
1/2 st fänkål
1 st salladslök
1 dl gurka, i kuber
1 msk sesamfrön
PONZUDRESSING
1 lime, saften
1/2 dl japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
Gör så här
1. Skiva laxen i sashimibitar.
2. Värm upp oljan till 175 grader och fritera rispappret i delar till de blivit krispiga.
3. Hacka salladslök och gurka samt skiva fänkålen.
4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
5. Häll dressingen över laxen och lägg upp allt i en skål. Servera med rispapper.