![Brända mandlar](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/d22bab5e5878d3a03019519ffc38345bcb2eb3b2-3024x4032.jpg)
Gör så här1. Rosta mandlarna i torr stekpanna.2. Koka upp strösocker och vatten och rör ner mandlarna.3. Låt koka under konstant omrörning tills det tjocknar och börjar bildas sockerkristaller. Häll då ut mandlarna på en bakplåtspappersklädd plåt och sära på nötterna.4. Låt svalna och förvara sen i lufttäta burkar i skafferiet!
Brända mandlar
![Brända mandlar](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/d22bab5e5878d3a03019519ffc38345bcb2eb3b2-3024x4032.jpg?rect=0,1216,3024,1984&w=1600&q=100&fit=fillmax&auto=format)
![Brända mandlar](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/d22bab5e5878d3a03019519ffc38345bcb2eb3b2-3024x4032.jpg?rect=0,1552,3024,1488&w=1600&q=100&fit=fillmax&auto=format)
Recept av Rebecka Bergström
Ingredienser
400 g sötmandel
3 dl strösocker
1 dl vatten
![Image](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/d22bab5e5878d3a03019519ffc38345bcb2eb3b2-3024x4032.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Gör så här
1. Rosta mandlarna i torr stekpanna.
2. Koka upp strösocker och vatten och rör ner mandlarna.
3. Låt koka under konstant omrörning tills det tjocknar och börjar bildas sockerkristaller. Häll då ut mandlarna på en bakplåtspappersklädd plåt och sära på nötterna.
4. Låt svalna och förvara sen i lufttäta burkar i skafferiet!