
Gör så härBryn smöret genom att koka smöret på medium värme i en liten kastrull. Tar ungefär 5 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen.Sätt ugnen på 175 c.Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med en elvisp.Vänd oljan i äggsmeten med en slickepott.Vänd ner de rivna morötterna.Blanda alla torra ingredienser i en skål.Sikta de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd med en slickepott.Häll smeten i muffinsformar ¾ av formen. Baka i 15-18 minuter.Brynt smör frosting:Vispa kylt brynt smör riktigt pösigt.Blanda i färskost, vaniljsocker och socker och fortsätta vispa.När muffinsen har svalnat, toppa frostingen med en spritspåse eller sked och zesta lite lime ovanpå.Dekorera med ätbara blommor.
Morotskaka muffins med brynt smör färskost icing

Recept av Johanna Cryer
Ingredienser
Morotskaka muffins:
2 ägg
150 g socker
1 ¾ dl neutral olja
130 g mjöl
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
Nypa salt
300 g riven morot
Brynt smör färskost icing:
150 g brynt smör kyllskåpskall
200 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker / florsocker
Limezest att toppa med
Gör så här
- Bryn smöret genom att koka smöret på medium värme i en liten kastrull. Tar ungefär 5 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen.
- Sätt ugnen på 175 c.
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med en elvisp.
- Vänd oljan i äggsmeten med en slickepott.
- Vänd ner de rivna morötterna.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Sikta de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd med en slickepott.
- Häll smeten i muffinsformar ¾ av formen. Baka i 15-18 minuter.
Brynt smör frosting:
- Vispa kylt brynt smör riktigt pösigt.
- Blanda i färskost, vaniljsocker och socker och fortsätta vispa.
- När muffinsen har svalnat, toppa frostingen med en spritspåse eller sked och zesta lite lime ovanpå.
- Dekorera med ätbara blommor.