12 portioner3 1/2 dl vetemjöl2 dl socker1 nypa salt1 1/2 tsk bakpulver1 msk stött kardemumma100 g smör (rumstempererat)2 ägg125 g gräddfilFYLLNINGRiven mandelmassa + lite mjölk2 dl vispgräddeFlorsocker (att pudra över varje muffins)
För dig som älskar muffins, och semlor, är den här muffinssemlan den perfekta kombinationen. Enkel att baka och fantastiskt god.
Muffinssemla
För dig som älskar muffins, och semlor, är den här muffinssemlan den perfekta kombinationen. Enkel att baka och fantastiskt god.
Ingredienser
12 portioner
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 nypa salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk stött kardemumma
100 g smör (rumstempererat)
2 ägg
125 g gräddfil
FYLLNING
Riven mandelmassa + lite mjölk
2 dl vispgrädde
Florsocker (att pudra över varje muffins)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt i en skål. Tillsätt smör, ägg och gräddfil och vispa till en klumpfri smet.
3. Fyll muffinsformar med smeten och baka i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
4. Blanda riven mandelmassa och lite mjölk.
5. Vispa grädden.
6. Skär av toppen på varje muffins. Spritsa mandelmassa och grädde i varje och sätt på locket.
7. Pudra över lite florsocker. Klart!