Till 8 stycken2 ägg3 dl mjölk1 1/2 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 tsk nystött kardemumma3 msk + smör att steka i FYLLNING/GARNERING2 dl vispgräddeRiven mandelmassa + lite mjölkFlorsocker
Gör så här1. Vispa upp äggen och vispa ner mjölken.2. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, salt, kardemumma och smält smör och vispa till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.3. Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den. Grädda tunna pannkakor genom att hälla smet i pannan och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul.4. Blanda riven mandelmassa och lite mjölk. Rör ihop. Vispa grädden.5. Spritsa mandelmassablandningen och grädden på mitten av pannkakan. Vik gärna ihop den till en wrap!6. Pudra över lite florsocker. Klart!
Pannkakssemla
Ingredienser
Till 8 stycken
2 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk nystött kardemumma
3 msk + smör att steka i
FYLLNING/GARNERING
2 dl vispgrädde
Riven mandelmassa + lite mjölk
Florsocker
Gör så här
1. Vispa upp äggen och vispa ner mjölken.
2. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, salt, kardemumma och smält smör och vispa till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.
3. Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den. Grädda tunna pannkakor genom att hälla smet i pannan och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul.
4. Blanda riven mandelmassa och lite mjölk. Rör ihop. Vispa grädden.
5. Spritsa mandelmassablandningen och grädden på mitten av pannkakan. Vik gärna ihop den till en wrap!
6. Pudra över lite florsocker. Klart!