Recept av Johanna Cryer 2 paket smördeg 500 g salsicciafärs1-2 tsk spiskumin1 msk tomatpuré1 paket färsk spenat 3 hela salladslökarSalt och peppar Färsk chili (valfritt)1 äggSesamfrön
Gör så härStek salsicciafärsen tillsammans med salladslöken i en stekpanna tills färsen får en fin gyllenbrun färg.Tillsätt spiskummin, tomatpuré och spenat. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt allt steka ihop i några minuter tills spenaten mjuknar.Förvärm ugnen till 200°C.Kavla ut smördegen och skär ut 6 ringar. Lägg 1-2 msk av fyllningen i mitten av varje ring. Vik över degen och tryck ihop kanterna med en gaffel för att försluta pirogerna.Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.Grädda pirogerna i ugnen i 8-10 minuter, eller tills de är gyllenbruna och frasiga.Servera de nygräddade pirogerna med salsa, guacamole och crème fraiche.
Smördegspiroger
Dessa frasiga smördegspiroger med salsicciafärs och spenat är både enkla att göra och fulla av smak. Perfekta som plockmat, tilltugg eller en lättare middag. Med en fyllning av kryddig färs och spenat, toppade med sesamfrön, blir de en garanterad favorit. Servera med salsa och guacamole för en komplett smakupplevelse!
Recept av Johanna Cryer
2 paket smördeg
500 g salsicciafärs
1-2 tsk spiskumin
1 msk tomatpuré
1 paket färsk spenat
3 hela salladslökar
Salt och peppar
Färsk chili (valfritt)
1 ägg
Sesamfrön
Gör så här
- Stek salsicciafärsen tillsammans med salladslöken i en stekpanna tills färsen får en fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt spiskummin, tomatpuré och spenat. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt allt steka ihop i några minuter tills spenaten mjuknar.
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Kavla ut smördegen och skär ut 6 ringar. Lägg 1-2 msk av fyllningen i mitten av varje ring. Vik över degen och tryck ihop kanterna med en gaffel för att försluta pirogerna.
- Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda pirogerna i ugnen i 8-10 minuter, eller tills de är gyllenbruna och frasiga.
- Servera de nygräddade pirogerna med salsa, guacamole och crème fraiche.