Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Pumpasoppa1 valfri matpumpa, ca 1 kg1 gul lök2 vitlöksklyftorCurrySalt & Peppar1, 5 msk koncentrerad fond, grönsaksfons eller kyckling1 liter vatten2 dl gräddePersiljaPumpakärnor
Gör så härDet enklaste är oftast det godaste! En värmande höstsoppa på pumpa, som är precis lagom spöklik, gör du med bara några basvaror från skafferiet. Servera gärna med ett gott bröd!1. Skär upp pumpan i centimeterstora kuber, hacka lök och vitlök.2. Fräs grönsakerna i en tjockbottnad kastrull, gärna en emaljerad gjutjärnsgryta.3. Krydda med lite curry (efter smak), låt fräsa ett par minuter.4. Häll på vatten och fond, koka upp och låt småkoka tills pumpan är mjuk (ca 20 min). Smaka av med salt och peppar.5. Mixa soppan slät, antingen med en stavmixer eller i en blender.6. Rör ner grädden.7. Garnera med persilja, lite mer grädde och pumpakärnor.

Pumpasoppa

Pumpasoppa
Ingredienser
1 valfri matpumpa, ca 1 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Curry
Salt & Peppar
1, 5 msk koncentrerad fond, grönsaksfons eller kyckling
1 liter vatten
2 dl grädde
Persilja
Pumpakärnor

Gör så här

Det enklaste är oftast det godaste! En värmande höstsoppa på pumpa, som är precis lagom spöklik, gör du med bara några basvaror från skafferiet. Servera gärna med ett gott bröd!
1. Skär upp pumpan i centimeterstora kuber, hacka lök och vitlök.
2. Fräs grönsakerna i en tjockbottnad kastrull, gärna en emaljerad gjutjärnsgryta.
3. Krydda med lite curry (efter smak), låt fräsa ett par minuter.
4. Häll på vatten och fond, koka upp och låt småkoka tills pumpan är mjuk (ca 20 min). Smaka av med salt och peppar.
5. Mixa soppan slät, antingen med en stavmixer eller i en blender.
6. Rör ner grädden.
7. Garnera med persilja, lite mer grädde och pumpakärnor.