Till 1 drink4 cl gin4 cl rabarbersockerlag*2 cl färskpressad citronjuiceMyntbladIsKolsyrat vatten*RABARBERSOCKERLAG1 dl socker2 dl vatten2 st rabarberstjälkar
Gör så här1. Börja med att göra rabarbersockerlagen. Värm upp socker och vatten tills sockret löst upp sig. Hacka rabarbern i mindre bitar och häll över sockerlagen. Mortla lite och låt stå i 30 minuter och sila av.2. Blanda drinken i ett högre glas och fyll upp med kolsyrat vatten
Rabarber Tom Collins med mynta
Rabarber Tom Collins med mynta – en frisk sommardrink
Denna somriga variant av klassikern Tom Collins kombinerar syrligheten från rabarber med friskheten från mynta och citron. Med en hemlagad rabarbersockerlag och ett stänk av gin blir det en perfekt drink för soliga dagar och festliga kvällar!
Denna somriga variant av klassikern Tom Collins kombinerar syrligheten från rabarber med friskheten från mynta och citron. Med en hemlagad rabarbersockerlag och ett stänk av gin blir det en perfekt drink för soliga dagar och festliga kvällar!
Ingredienser
Till 1 drink
4 cl gin
4 cl rabarbersockerlag*
2 cl färskpressad citronjuice
Myntblad
Is
Kolsyrat vatten
*RABARBERSOCKERLAG
1 dl socker
2 dl vatten
2 st rabarberstjälkar
Gör så här
1. Börja med att göra rabarbersockerlagen. Värm upp socker och vatten tills sockret löst upp sig. Hacka rabarbern i mindre bitar och häll över sockerlagen. Mortla lite och låt stå i 30 minuter och sila av.
2. Blanda drinken i ett högre glas och fyll upp med kolsyrat vatten