Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Ljuvliga saffransscones med färskost och het lingonsyltTill ca 6-8 scones SCONES6 dl vetemjöl0,5 g saffran3 tsk bakpulver3 dl mjölk100 g smör2 krm saltHET LINGONSYLT1 1/4 liter lingon6 dl socker1-2 cm finhackad röd chili1,5 dl vatten
Gör så härSaffransscones2. Blanda samman mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke.3. Rör ner smält smör och mjölk och blanda till en smet.4. Klicka ner lagom mängd smet i muffinsformar eller klicka ut bollar direkt på en bakplåtsklädd form.5. Grädda i ca 15 minuter – tills dina scones fått yta och fin färg. Het lingonsylt7. Finhacka röd chili.8. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp i ca 15 minuter.9. Skumma av sylten (dra med en sked längs kastrullens för att fånga upp skummet som bildas) vilket brukar ta en liten stund.  10. Låt svalna innan du häller upp sylten i glasburkar. Förvara svalt. 

Ljuvliga saffransscones med färskost och het lingonsylt

Dessa saffransscones sprider en doft som vittnar om att årets mysigaste högtid väntar runt hörnet. Servera dessa goda scones med färskost och en het lingonsylt – med chili i.
Saffransscones med färskost och het lingonsylt
Ingredienser
Till ca 6-8 scones

SCONES
6 dl vetemjöl
0,5 g saffran
3 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 g smör
2 krm salt

HET LINGONSYLT
1 1/4 liter lingon
6 dl socker
1-2 cm finhackad röd chili
1,5 dl vatten

Gör så här

Saffransscones
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke.
3. Rör ner smält smör och mjölk och blanda till en smet.
4. Klicka ner lagom mängd smet i muffinsformar eller klicka ut bollar direkt på en bakplåtsklädd form.
5. Grädda i ca 15 minuter – tills dina scones fått yta och fin färg. 
Het lingonsylt
6. Rensa och skölj bären.
7. Finhacka röd chili.
8. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp i ca 15 minuter.
9. Skumma av sylten (dra med en sked längs kastrullens för att fånga upp skummet som bildas) vilket brukar ta en liten stund.  
10. Låt svalna innan du häller upp sylten i glasburkar. Förvara svalt.