2 portioner1 gul lök 1 vitlöksklyfta1 msk spiskummin 1 tsk paprikakrydda1 tsk cayennepeppar1 chili eller 1 tsk chiliflakesSalt och peppar1 burk krossade tomater1 dl vatten2 ägg1/2 kruka koriander Bröd
Gör så här1. Hacka gullök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja, med fördel en gjutjärnspanna. 2. Krydda löken med spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar, chili, salt och peppar. 3. Tillsätt 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten. Låt sjuda i 5 minuter. 4. Gör ett litet ”hål” i såsen med hjälp av en träslev, knäck ner ägget i hålet och låt steka klart. 5. Toppa med koriander eller persilja. 6. Servera med rostat bröd.
Shakshuka med grillat bröd
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 tsk cayennepeppar
1 chili eller 1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 ägg
1/2 kruka koriander
Bröd
Gör så här
1. Hacka gullök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja, med fördel en gjutjärnspanna.
2. Krydda löken med spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar, chili, salt och peppar.
3. Tillsätt 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten. Låt sjuda i 5 minuter.
4. Gör ett litet ”hål” i såsen med hjälp av en träslev, knäck ner ägget i hålet och låt steka klart.
5. Toppa med koriander eller persilja.
6. Servera med rostat bröd.