
Gör så härSockerkaka2. Smält smöret och blanda med mjölken. Låt svalna.3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggblandningen. Häll till sist ner smör och mjölkblandningen samt zest och saft från apelsinen.4. Grädda i nedre del av ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna innan du vänder över den på en tallrik. Ganache
6. Häll ganachen över sockerkakan och toppa med riven apelsinzest.
Sockerkaka med chokladganache

Ingredienser
SOCKERKAKA
3 dl mjöl
2 ägg
2 dl socker
2 msk ströbröd
100 g smör, smält + lite till formen
1 dl havremjölk
1,5 tsk baskpulver
Zest från 1/2 apelsin
Saft från 1/2 apelsin
CHOKLADGANACHE
1,5 dl grädde
100 g mörk choklad
Zest från 1/2 apelsin
Gör så här
Sockerkaka
1. Sätt ugnen på 175 grader, ej varmluft. Smöra och bröa en form på cirka 1,5 liter.
1. Sätt ugnen på 175 grader, ej varmluft. Smöra och bröa en form på cirka 1,5 liter.
2. Smält smöret och blanda med mjölken. Låt svalna.
3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggblandningen. Häll till sist ner smör och mjölkblandningen samt zest och saft från apelsinen.
4. Grädda i nedre del av ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna innan du vänder över den på en tallrik.
Ganache
5. Värm grädde tills den precis börjar sjuda, ta av från plattan och bryt ner chokladen.
5. Värm grädde tills den precis börjar sjuda, ta av från plattan och bryt ner chokladen.
6. Häll ganachen över sockerkakan och toppa med riven apelsinzest.