För 10 bitarCHEESECAKEFYLLNING150 g färskost0,5 dl florsocker1 äggula1 dl färska jordgubbarSOCKERKAKSSMET4 dl vetemjöl0,5 tsk salt1 msk bakpulver3,5 dl strösocker2,5 dl mjölk1 dl olja3 ägg 1 citron, zestenSmör, till formenStrösocker, till formenSERVERING Färska jordgubbarFlorsocker
Gör så här1. Sätt ugnen på 175 grader.CheesecakefyllningSockerkaka4. Vispa försiktigt ihop mjölk, ägg, olja och citronskal i en annan bunke.5. Blanda sedan i de torra ingredienserna i omgångar och arbeta ihop till en smet.6. Smöra och mjöla en rund sockerkakform.7. Häll hälften av sockerkakssmeten i formen. Ringla över cheesecakefyllningen över smeten och häll sedan över resten av sockerkakssmeten.8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Gör gärna ett stickprov med en potatissticka.9. Ta ut kakan och låt den svalna något i formen, vänd sedan upp den på ett galler.10. Pudra över florsocker och servera tillsammans med lite färska jordgubbar om du önskar.
Somrig sockerkaka med jordgubbar
Denna sockerkaka med cheesecakekräm och färska jordgubbar är den perfekta kakan att bjuda på under sommarens fikapauser, som kommer att imponera på dina gäster.
Ingredienser
För 10 bitar
CHEESECAKEFYLLNING
150 g färskost
0,5 dl florsocker
1 äggula
1 dl färska jordgubbar
SOCKERKAKSSMET
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk bakpulver
3,5 dl strösocker
2,5 dl mjölk
1 dl olja
3 ägg
1 citron, zesten
Smör, till formen
Strösocker, till formen
SERVERING
Färska jordgubbar
Florsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Cheesecakefyllning
2. Rör samman färskost, florsocker och äggula till en jämn smet. Hacka jordgubbarna fint och blanda med cheesecakekrämen. Ställ åt sidan.
2. Rör samman färskost, florsocker och äggula till en jämn smet. Hacka jordgubbarna fint och blanda med cheesecakekrämen. Ställ åt sidan.
Sockerkaka
3. Sikta ner alla de torra ingredienserna i en bunke.
3. Sikta ner alla de torra ingredienserna i en bunke.
4. Vispa försiktigt ihop mjölk, ägg, olja och citronskal i en annan bunke.
5. Blanda sedan i de torra ingredienserna i omgångar och arbeta ihop till en smet.
6. Smöra och mjöla en rund sockerkakform.
7. Häll hälften av sockerkakssmeten i formen. Ringla över cheesecakefyllningen över smeten och häll sedan över resten av sockerkakssmeten.
8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Gör gärna ett stickprov med en potatissticka.
9. Ta ut kakan och låt den svalna något i formen, vänd sedan upp den på ett galler.
10. Pudra över florsocker och servera tillsammans med lite färska jordgubbar om du önskar.