Till 3-4 portioner2 sötpotatisar1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk riven ingefära1/2 grön chili6 dl vatten1 msk ekologisk grönsaksbuljong400 ml kokosgrädde (spara lite till servering) 1 msk färskpressad limejuiceOlja eller smör att steka iSalt och svartpepparTOPPINGPumpakärnorFinstrimlad chiliKokosgrädde
Gör så här:1. Hacka löken och vitlöken och riv ingefäran.2. Skala sötpotatisen och skär i tärningar.3. Fräs löken och sötpotatisen i oljan/smöret. Tillsätt chili och fräs en någon minut till.4. Slå på vatten och buljong och låt puttra ca 10 minuter.5. Häll i kokosmjölken/grädden och puttra ytterligare 5-10 minuter.6. Häll soppan i blendern och mixa slät. Känns den för tjock, späd med vatten. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.7. Toppa med pumpakärnor, finstrimlad chili och kokosgräddeTIPS!
Sötpotatissoppa med kokos
Ingredienser
Till 3-4 portioner
2 sötpotatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1/2 grön chili
6 dl vatten
1 msk ekologisk grönsaksbuljong
400 ml kokosgrädde (spara lite till servering)
1 msk färskpressad limejuice
Olja eller smör att steka i
Salt och svartpeppar
TOPPING
Pumpakärnor
Finstrimlad chili
Kokosgrädde
Gör så här:
1. Hacka löken och vitlöken och riv ingefäran.
2. Skala sötpotatisen och skär i tärningar.
3. Fräs löken och sötpotatisen i oljan/smöret. Tillsätt chili och fräs en någon minut till.
4. Slå på vatten och buljong och låt puttra ca 10 minuter.
5. Häll i kokosmjölken/grädden och puttra ytterligare 5-10 minuter.
6. Häll soppan i blendern och mixa slät. Känns den för tjock, späd med vatten. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
7. Toppa med pumpakärnor, finstrimlad chili och kokosgrädde
TIPS! Tillsätt 1 msk gurkmeja för en extra nyttig soppa.