Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

StruvorRecept av Johanna CryerIngredienser1 äggula2 msk strösocker2 dl mjölk2 dl vetemjöl6-7 dl olja till friteringströsocker och kanel till garnering
Gör så härRör ihop alla ingredienser i en bunke och rör till en slät smet. Använd en visp.Värm oljan till 180°C.Lägg i struvjärnet i oljan så att det värms upp.Ta upp järnet och låt det rinna av. Doppa det i smeten i cirka 5 sekunder. Var noga med att det inte kommer smet på ovansidan av järnet. Skaka av överflödig smet.Doppa det smettäckta järnet i den varma oljan i ca 50-55 sekunder tills struvan blir gyllenbrun.Få loss struvan försiktigt med hjälp av en gaffel. Låt den rinna av på ett papper.Värm järnet i oljan igen innan det är dags för nästa struva att friteras.Doppa alla struvor i socker och kanel. Klart!

Struvor

Bjud på en riktig fikafavorit med dessa gyllenbruna och frasiga struvor. Perfekta att doppa i kanel och socker för en härligt söt och krispig yta. Med enkla ingredienser och lite tålamod blir resultatet en riktig fröjd för både ögat och smaklökarna. Perfekt till festliga tillfällen eller när du bara vill lyxa till vardagen!
Struvor
Struvor
Recept av Johanna Cryer
Ingredienser
1 äggula
2 msk strösocker
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
6-7 dl olja till fritering
strösocker och kanel till garnering
Image

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och rör till en slät smet. Använd en visp.
  2. Värm oljan till 180°C.
  3. Lägg i struvjärnet i oljan så att det värms upp.
  4. Ta upp järnet och låt det rinna av. Doppa det i smeten i cirka 5 sekunder. Var noga med att det inte kommer smet på ovansidan av järnet. Skaka av överflödig smet.
  5. Doppa det smettäckta järnet i den varma oljan i ca 50-55 sekunder tills struvan blir gyllenbrun.
  6. Få loss struvan försiktigt med hjälp av en gaffel. Låt den rinna av på ett papper.
  7. Värm järnet i oljan igen innan det är dags för nästa struva att friteras.
  8. Doppa alla struvor i socker och kanel. Klart!