TERIYAKISÅS1,5 tsk riven ingefära0,5 dl teriyakisåsWOK3 msk olivolja1-2 msk citronsaft1 st morot, i strimlor0,5 st purjolök, i strimlor1 st vitlöksklyfta, skivad 1 tsk sesamolja1 bit vitkål, i strimlor Salt och peppar2 msk vita sesamfrön4 st laxfileTILL SERVERINGLime, till garnering
Gör så här1.23.TIPS!
Teriyaki lax
Ingredienser
TERIYAKISÅS
1,5 tsk riven ingefära
0,5 dl teriyakisås
WOK
3 msk olivolja
1-2 msk citronsaft
1 st morot, i strimlor
0,5 st purjolök, i strimlor
1 st vitlöksklyfta, skivad
1 tsk sesamolja
1 bit vitkål, i strimlor
Salt och peppar
2 msk vita sesamfrön
4 st laxfile
TILL SERVERING
Lime, till garnering
Gör så här
1. Blanda Teriakisåsen med ingefära. Pensla laxen med såsen och spara lite till woken. Lägg laxfilén i en smord ugnssäker form, strö över sesamfrön. Tillaga laxen i ca 10-12 minuter i ugnen (200 grader) eller stek i stekpanna.
2. Hetta upp oljan i en wokpanna. Woka grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med resten av teryakisåsen och citron. Smaka av med sesamolja, salt och peppar.
3. Servera laxen med limeklyftor, ris och grönsakswoken.
TIPS! Smaksätt gärna med färsk röd chili för att få en starkare rätt.