ca 4 portionerVÅFFELSMET3 ½ dl mjölk2 ägg4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver½ tsk salt50 g smält smör, svalnatTOPPING250 g mascarpone3 msk florsockerFinrivet skal från ½ citron1 tsk färskpressad citronsaft4 fikon1 dl hackade pistagenötterFlytande honung
Gör så här1. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver och salt.2. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet. Grädda våfflorna.3. Blanda mascarpone, florsocker, citronskal- och saft. Skär fikonen i klyftor. 4. Dela varje våffla i fyra delar. Gör små staplar och toppa med mascarponekräm, fikon och pistagenötter. Ringla över honung.
Våfflor med mascarpone, fikon, pistage och honung
Här hittar du receptet på krispiga våfflor med mascarpone, fikon, pistage och honung - Perfekt för en lyxig brunch. Syran från mascarponen med den söta honungen lyfter de traditionella våfflorna till nya höjder. Hos oss på Cervera hittar du receptet och alla redskap du behöver för att lyckas med våfflorna.
Ingredienser
ca 4 portioner
VÅFFELSMET
3 ½ dl mjölk
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smält smör, svalnat
TOPPING
250 g mascarpone
3 msk florsocker
Finrivet skal från ½ citron
1 tsk färskpressad citronsaft
4 fikon
1 dl hackade pistagenötter
Flytande honung
Gör så här
1. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver och salt.
2. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet. Grädda våfflorna.
3. Blanda mascarpone, florsocker, citronskal- och saft. Skär fikonen i klyftor.
4. Dela varje våffla i fyra delar. Gör små staplar och toppa med mascarponekräm, fikon och pistagenötter. Ringla över honung.