"SKAGEN" FYLLNING2 dl vegansk majonäs2 stora palsternackor1/2 rödlök3 msk tångkaviar1 dl dill1 nypa cayennepeppar1 citron, saft och zestSalt Svartpeppar"TONFISK" FYLLNING140 g toonish i majonäs2 dl havrefraiche1/2 dl gräslök1/2 rödlök1 citron, zesten1 limpa rågbrödTångrom1 gurka1 dl havrefraiche
Gör så här 1. Dela palsternackan i små bitar. Koka kort tills de blir mjuka och skölj i kallt vatten.2. Finhacka dill och rödlök. Blanda ihop alla ingredienser till skagenröran.3. Finhacka rödlök och gräslök till tonfiskröran och blanda alla de ingredienserna också.4. Skiva rågbrödet tunt. Varva sedan rörorna, två lager av varje.5. Bred sedan havrefraiche tunt runt de små tårtorna så att man ser lagren emellan.6. Dekorera med gurka, rom och örter.
Vegansk smörgåstårta med vårprimörer
Smörgåstårtan står tidlöst kvar som en älskad klassiker i svenska festtraditioner, här hittar du ett recept på en vegansk smörgåstårta med härliga vårprimörer. Fylld med en kreativ vegansk "skagenröra", tillagad av palsternacka och tångkaviar, samt en växtbaserad "tonfiskfyllning". Toppa med krispig gurka och tångkaviar för att ge din smörgåstårta det lilla extra. Hos oss på Cervera hittar du receptet på denna goda veganska smörgåstårta och alla redskap du kan tänkas behöva.
Ingredienser
"SKAGEN" FYLLNING
2 dl vegansk majonäs
2 stora palsternackor
1/2 rödlök
3 msk tångkaviar
1 dl dill
1 nypa cayennepeppar
1 citron, saft och zest
Salt
Svartpeppar
"TONFISK" FYLLNING
140 g toonish i majonäs
2 dl havrefraiche
1/2 dl gräslök
1/2 rödlök
1 citron, zesten
1 limpa rågbröd
Tångrom
1 gurka
1 dl havrefraiche
Gör så här
1. Dela palsternackan i små bitar. Koka kort tills de blir mjuka och skölj i kallt vatten.
2. Finhacka dill och rödlök. Blanda ihop alla ingredienser till skagenröran.
3. Finhacka rödlök och gräslök till tonfiskröran och blanda alla de ingredienserna också.
4. Skiva rågbrödet tunt. Varva sedan rörorna, två lager av varje.
5. Bred sedan havrefraiche tunt runt de små tårtorna så att man ser lagren emellan.
6. Dekorera med gurka, rom och örter.