Till 4 portioner300 g färdigstekt vildsvinskött i strimlor4 ark rispapper1 morot i tunna strimlor4 blad isbergssallad1 mango i tunna strimlor0,5 gurka i tunna strimlorFärsk myntaFärsk koriander0,5 röd chiliBöngroddar1 dl jordnötter, hackadeDIPPSÅS 11-2 lime, saften0,5 dl fisksås1 vitlöksklyfta, finhackad3 msk socker, gärna råsocker2 msk vattenDIPPSÅS 21 dl hoisinsås från asiatiska hyllan1 msk lime
Gör så här1. Blötlägg rispappret i varmt vatten cirka 15 sekunder tills de mjuknat. Lyft sedan upp dem och lägg mellan rena kökshanddukar. Se till att de inte ligger omlott, då klibbar de lätt fast.2. Lägg ett rispapper på en ren skärbräda eller annat slätt underlag. Lägg, ca 5 cm från kanten närmast dig, ett salladsblad och sedan vildsvinsstrimlorna och alla övriga ingredienser.3. Rulla ett varv ifrån dig och vik sedan in sidorna, rulla sedan färdigt till ett paket. Servera rullen hel som till höger i bilden, eller skär den diagonalt i två bitar som i mitten av bilden.4. Servera med små skålar med dippsås.
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin
Ingredienser
Till 4 portioner
300 g färdigstekt vildsvinskött i strimlor
4 ark rispapper
1 morot i tunna strimlor
4 blad isbergssallad
1 mango i tunna strimlor
0,5 gurka i tunna strimlor
Färsk mynta
Färsk koriander
0,5 röd chili
Böngroddar
1 dl jordnötter, hackade
DIPPSÅS 1
1-2 lime, saften
0,5 dl fisksås
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk socker, gärna råsocker
2 msk vatten
DIPPSÅS 2
1 dl hoisinsås från asiatiska hyllan
1 msk lime
Gör så här
1. Blötlägg rispappret i varmt vatten cirka 15 sekunder tills de mjuknat. Lyft sedan upp dem och lägg mellan rena kökshanddukar. Se till att de inte ligger omlott, då klibbar de lätt fast.
2. Lägg ett rispapper på en ren skärbräda eller annat slätt underlag. Lägg, ca 5 cm från kanten närmast dig, ett salladsblad och sedan vildsvinsstrimlorna och alla övriga ingredienser.
3. Rulla ett varv ifrån dig och vik sedan in sidorna, rulla sedan färdigt till ett paket. Servera rullen hel som till höger i bilden, eller skär den diagonalt i två bitar som i mitten av bilden.
4. Servera med små skålar med dippsås.