Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Pizzasten

Grädda din pizza på en pizzasten och få samma smakupplevelse som en italiensk stenugnsbakad pizza. En pizzasten har många användningsområden förutom att grädda pizza på, du kan även baka ett härligt lantbröd på pizzastenen eller värma ett gott tortillabröd. Du kan använda den på grillen eller i ugnen.
Pizzasten
Pizzasten
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Designer
Färg
Pris
kr
kr
101 produkter
40 av 101 produkter
Hos oss kan du hitta runda och fyrkantiga pizzastenar, även kallade bakstenar. Vi har även pizzastål, vilka har samma användningsområde som pizzastenar. Med en pizzasten kan du laga fantastisk pizza. Lyxa till det när du är ensam hemma eller bjud hem dina vänner på pizza som påminner om Italien. Varför inte testa lite olika varianter? Gör hemgjord pizza Bianco, Margherita eller Vesuvio. Har du en pizzasten är det väl inte helt fel att även efterrätten är i form av en pizza? Testa exempelvis att göra Nutella-pizza.
Med fördel kan du servera pizzan direkt från bakstenen, då behålls värmen på pizzan och du kan äta i lugn och ro.

Grilla pizza på pizzasten

Ska du göra pizza måste du först ha en deg. Smidigt är att då ha en kavel nära till hands för att kavla ut degen. När degen är utkavlad och toppingen pålagd är det dags att lägga pizzan på pizzastenen. Med en pizzaspade blir det lättare att lägga in och ta ut pizzan ur ugnen eller grillen.
Du kan använda bakplåtspapper på din sten, även om det inte är en nödvändighet.
Pizzastenens slipning skiljer sig åt om man tittar på ovansidan till skillnad från undersidan.
Ovansidan har en slät slipning och undersidan är slipad, men grövre.

Pizzasten på grill

Innan pizzan eller brödet läggs på stenen ska stenen ha hunnit bli varm. På en grill kan stenen vara varm redan efter 15 minuter, ibland kan det ta ungefär en halvtimme.

Pizzasten i ugn

I ugnen brukar det ta något längre tid och ofta får man då räkna med att det kan ta 30–45 minuter.

Pizzastål eller pizzasten?

Ett pizzastål och en pizzasten har samma funktion och ger samma resultat. Skillnaden är att ett pizzastål är tåligare och kan därför klara av högre temperaturer utan att det riskerar att spricka, till skillnad från en pizzasten.

Baka bröd på bakstenen

Förutom pizza kan du även göra tortillas, tunnbröd, knäckebröd, pitabröd, baguetter eller vanligt matbröd på din baksten. Du kan även göra småkakor. Förutom bröd kan du också experimentera med att grilla på stenen. Testa att lägga grönsaker, kött, fisk eller skaldjur i foliepaket och lägg sedan på stenen.

Att rengöra en pizzasten

Det är viktigt att du låter stenen svalna ordentligt innan du rengör den. Om du sköljer av stenen i kallt vatten när stenen fortfarande är varm finns en risk att stenen spricker. Den svala stenen rengörs bäst med vatten, utan diskmedel, med hjälp av en borste om det finns deg eller annat som har fastnat. Innan du använder din sten ska den vara helt torr, rengör den därför direkt när den har svalnat efter användning så att den står redo när du blir sugen på att använda den igen.