Filékniv
För att fisken eller köttet helt ska komma till sin rätt ska du investera i en filékniv. Med en filékniv är det lätt att skära bort fiskben och fett från kött. Kvar blir de allra finaste bitarna. Vill du ha tunna skivor av lax för att göra sushi eller jämna och fina skivor av julskinkan har du kommit helt rätt. Vi har filéknivar från flera populära varumärken Global, Fiskars, Miyabi, Tamahagne och många fler.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
98 produkter
40 av 98 produkter
Har du tidigare försökt att filea med en vanlig kniv? I så fall har du kanske upplevt att det är svårt att få ett jämnt resultat och att ha kontroll över kniven och det du ska filea? Med en filékniv är det i stället lätt att filea. Få jämna och fina skivor varje gång.
Filékniv fisk
En filékniv kommer väl till pass när du ska filea fisken. Vare sig det är makrill, torsk eller lax är en filékniv ofta behjälplig.
Laxkniv
Älskar du lax? I så fall är en laxkniv helt rätt för dig. En laxkniv är en lång kniv som är perfekt om du vill kunna skiva tunna laxskivor. Att knivbladet är långt gör att du kan skära laxen i ett drag.
Det finns olika typer av laxknivar. En del har olivslipning och en del har det inte. Olivslipning innebär att bladet har små inropningar i sig vilket gör att laxen inte fastnar på bladet.
Laxkniven går också att använda om du ska skära tunna skivor skinka. Perfekt till julskinkan! En laxkniv är däremot inte exakt samma kniv som en skinkkniv. En laxknivs knivblad är generellt sett mer flexibelt än skinkknivens blad.
Sashimikniv
Vill du ge dig på att göra sushi hemma? I så fall är en sashimikniv perfekt för dig! Sashimiknivens långa och avlånga blad är slipat på ena kanten. Knivens slipning gör att det du skär loss lätt åker bort från det stora stycket, nästan som att det får en liten knuff. Förutom att skära tunna laxskivor med kniven kan du också skära annat kött i tunna skivor.
Skinkkniv
Skinkknivens blad är långt och tunt och lämpar sig utmärkt för att skära tunna och jämna skivor av kött. Skär skinka, rostbiff eller annat kött med kniven. Det är vanligt att skinkkniven har en spets som är något rundad för att köttet inte ska bli skadat. Vanligt är även att knivbladet har en olivslipning, för att köttet lätt ska falla bort från bladet och inte fastna.
En skinkkniv påminner mycket om en laxkniv, skillnaden är bladet. På en skinkkniv är bladet mer styvt än på laxkniven. Det går ofta bra att skära även lax med en skinkkniv.
Global filékniv
Global erbjuder ett brett sortiment av filéknivar. Vare sig du söker en kniv med ett brett eller smalt knivblad, flexibelt eller styvt, hittar du det hos Global. Global tillverkar knivar av fantastisk kvalitet. Har du väl börjat använda Globals knivar kommer du antagligen vilja utöka knivsamlingen med fler.
Förvara kniven rätt
När du inte använder kniven är det viktigt att den förvaras på rätt sätt. Häng den på en magnetlist på väggen eller ställ den i ett knivblock. Hos oss hittar du flera olika varianter av knivförvaring.