Köksknivar
Att ha en bra kökskniv i köket underlättar du din matlagning enormt. Med rätt kniv blir du en stjärnkock i ditt kök på nolltid.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Designer
Färg
Pris
kr
kr
1060 produkter
40 av 1060 produkter
Köksknivar
En kökskniv är ett nödvändigt köksredskap vid nästan all matlagning. En riktigt bra kniv gör att det blir roligare att hacka lök, filea fisken och skära tomater. Hitta rätt kniv för rätt tillfälle hos oss på Cervera, vi har knivar från Anders Petter, Dorre, Eva Solo, Fiskars, Global, Le Cruset, Lion Sabatier, Miyabi, Morakniv, Satake, Victorinox, Wusthof, Zwilling och många fler.
Det finns köksknivar för nästan alla ändamål, tillverkade på olika sätt. Det finns handgjorda exklusiva köksknivar och det finns billigare köksknivar. Som köksredskap är kniven för de allra flesta viktig och uppskattad när den gör sitt jobb rätt.
De knivar som de flesta har nytta av är en bra kockkniv, en brödkniv, en grönsakskniv och en skalkniv. Köper du ett knivset ingår oftast de mest användbara knivarna. Ett knivset kan du hitta hos bland annat Dorre, Fiskars och Global.
Hos oss på Cervera hittar du santokuknivar, tournierknivar, trancherknivar, urbeningsknivar och självklart knivslip & slipsten.
När du väl har de viktigaste knivarna är det dags att fundera på vilka ytterligare behov du har i köket.
Filékniv
En filékniv är perfekt för att filea en fisk eller för att rensa bort oönskade delar av en köttbit.
Laxkniv
Laxkniven är väl lämpad för att få fram jämna och tunna skivor av en lax eller en annan fisk. För att inte skada köttet är spetsen ofta rund. Det är även vanligt att laxkniven har en olivslipning, vilket innebär att den har små hål i bladet, för att förhindra att köttet fastnar. Investera i en laxkniv för att ge din mat lite extra kärlek.
Ostronkniv
För den som älskar lyxen av att kunna öppna ett ostron är ostronkniven en bra kniv att ha hemma. Det som annars kan vara lite knepigt, blir lätt med hjälp av rätt kniv. Ta fram ostronkniven öppna ostron som ett proffs.
Köttyxa
En köttyxa ska du använda om du behöver skära i ben eller hårdare grönsaker. Genom att använda en köttyxa i stället för en vanlig kökskniv skadar du inte köksknivens egg. Köttyxan har en tyngd i sig som ger kraft för att hugga igenom hårdare material. Tack vare den tyngden behöver inte vara lite vasst slipad.
Köttkniv
En köttkniv är det rätta valet för när du ska skära fina stycken av kött. Andra namn för kniven är trancherkniv och förskärare. Det japanska namnet för köttkniven är sujhiki.
Ostkniv
Ostkniven är ostfantastens bästa kniv. En ostkniv är ofta designad för att kunna skära igenom både hårda och mjuka dessertostar. Vanligt är även att ostkniven har en spets som är tudelad för att du lätt ska kunna plocka upp ostskivan du just skar.
Grönsakskniv
En grönsakskniv har ett bredare blad som passar perfekt för att hacka en större mängd grönsaker. Grönsakskniven kan också fungera som en fruktkniv för att hacka frukt. Viktigt att tänka på är att det är hacka man ska göra med kniven och inte hugga, även om den på många sätt liknar köttyxan.
Tomatkniv
Har du alltför många gånger försökt skära en tomat, men hamnat i ett läge där bladet fastnat redan i tomatens skal? Med en tomatkniv slipper du trycka dig igenom tomaten med kniven. Bladet är tandat och är därför väl anpassat för att skära igenom både tomatskal och andra grönsaker.
Svampkniv
Hittar man dig i skogen på jakt efter svamp under sensommar och höst? Då är i så fall svampkniven din bästa följeslagare. Med en svampkniv kan du både putsa och skära svampen, antingen direkt i skogen eller när du kommer hem. Vårda knivarna och kom ihåg att ta hand om din kniv för att den ska kunna göra sitt jobb så bra som möjligt. Detta kan du lätt göra med hjälp av ett bryne eller en slipsten.