Trancherknivar
En trancherkniv används till att skära kött, även kallat tranchera. Trancherkniven liknar på många sätt kockkniven, men bladet är smalare och längre. Ska du skära upp en stek, kalkon eller kanske julskinkan? I så fall är trancherkniven den kniv du ska använda dig av.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Designer
Färg
Pris
kr
kr
23 produkter
23 av 23 produkter
Har du lagt ner tid och energi på att få till det perfekta köttet? Unna dig i så fall en kniv för att göra matupplevelsen komplett.
Trancherkniv
En trancherkniv, som även kan gå under namnet förskärare, är perfekt om du ska skära kött. Vill du ha en uppsättning knivar till kött är trancherkniven helt rätt att lägga till samlingen. Vi har knivar som passar för både rått och tillagat kött.
I vårt utbud av trancherknivar hittar du knivar med och utan olivslipning, knivar i olika material och med olika specialiteter. Välj den som passar dig bäst.
Tranchergaffel
Använd tranchergaffeln när det är dags att servera eller för att få ett bra grepp om det kött du ska skära. Tranchergaffeln har två spetsar som är relativt långa. Du kan både hålla fast köttet med gaffeln och spetsa köttskivan för att lägga upp den på tallriken.
Varumärken
Hos oss hittar du trancherknivar från flera populära varumärken. Välj mellan knivar från Exxent, Global, Greenpan, Kai, Lion Sabatier, Morakniv, Opinel, Tamahagane, Victorinox, WMF, Wüsthof och Yaxell.
Yaxell trancherkniv
Yaxell har sedan tillverkat knivar som uppskattats, av såväl proffs- som amatörkockar. Det japanska knivföretaget har flera knivserier, alla med sin specialitet. Välj mellan serien Zen, Ran, Yo-u, Gou, Super Gou och Super Gou Ypsilon.
Hos Yaxell hittar du ett flertal trancherknivar. Anpassade för både julskinkan och sushin. Vilken blir din nästa favorit?
Global trancherkniv
Global är knivtillverkaren som går att lita på. Knivarna utmärks genom att de är helt tillverkade av sömlös stål. Hos Global hittar du flera olika trancherknivar.
Victorinox
Hos Victorinox hittar du trancherknivar i flera olika utföranden. Victorinox har även trancherset, bestående av kniv och tranchergaffel. De gedigna knivarna från det schweiziska företaget kommer att vara med dig länge.
Tranchera olika råvaror
Med en trancherkniv kan du tranchera kött, fågel och fisk.
Tranchera kött
Ska du tranchera en köttbit är det otroligt viktigt att ha koll på fibrernas riktning. När du skär köttet ska du skära mot fibrernas riktning. Det gör att fibrerna blir kortare och tuggmotståndet minskar. Det motsatta händer om du skär köttet i samma riktning som fibrerna. Det finns undersökningar som har kommit fram till att skär du köttet åt fel håll, det vill säga i samma riktning som fibrerna, ökar tuggmotståndet med fyra gånger så mycket som om du skulle ha skurit det i rätt riktning. Tänk framför allt på detta om du ska skära oxfilé, lammytterfilé, biff, fläskfilé och kotlettrad.
Nöt- eller fläskkött kan gärna skäras i millimetertunna skivor, då smälter köttet på tungan.
Tranchera kyckling
Kyckling ska skäras i något tjockare skivor än nöt- eller fläskkött. Det är för att kycklingkött annars faller isär.
Tranchera fisk
Ska du göra sushi eller sashimi? I så fall kan du med fördel använda en trancherkniv. Du kan även använda dig av en filékniv för att skära fisk.