Äggkokare
En äggkokare underlättar vardagsbestyren. Låt äggen kokas till perfektion, utan att du behöver vakta dem. Slipp äggskal som går sönder i kastrullen och ägg som blir för hårda eller för lösa. Äter du ägg ofta kommer äggkokaren antagligen bli en vardagsfavorit som får stå framme på köksbänken.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
9 produkter
9 av 9 produkter
Äggkokare på Cervera
Med en äggkokare är det smidigt att koka ägg. På Cervera hittar du många olika äggkokare från varumärken som WMF, Emerio och Hamilton Beach.
Hur länge håller kokta ägg?
I en del kokare kan du koka uppemot 10 ägg på samma gång. Perfekt om ni är många som äter ägg, om du ska laga en maträtt med kokt ägg eller om du vill spara äggen i kylskåpet.
Kokta ägg håller ungefär 5–7 dagar i kylskåp. Eftersom äggskal är poröst drar det lätt åt sig smak, det är därför bäst att förvara äggen i en plastpåse eller en burk eller låda avsedd för mat.
Hur kokar man ägg i en äggkokare?
Att koka ägg i en äggkokare är riktigt lätt. Det är bara att placera äggen i kokaren och ställa in önskat resultat. En äggkokare med timer kommer att ge en signal ifrån sig när ägget eller äggen är färdigkokta. En del kokare har i stället en lampa som lyser för att signalera att äggen är klara. Varje signal har sin fördel. Ska du exempelvis upp och göra ägg på morgonen när familjen ligger och sover kan en kokare med lampa vara att föredra framför en kokare med en pipande timer.
Stor eller liten äggkokare
Om du ska ha en stor eller liten kokare beror på dina behov. Ska du bara koka ett par frukostägg finns det ingen anledning att investera i en kokare som kokar 10 ägg. Är ni en storfamilj, eller tycker du om att ha kokta ägg liggandes i kylskåp för att plocka fram som mellanmål är en kokare som rymmer många ägg perfekt för dig. Ett kokt ägg är ett smidigt mellanmål att ha med sig efter träningen eller på utflykten.
Pocherade ägg i äggkokare
I en del äggkokare går det även att pochera ägg. Pocherade ägg kallas även förlorade ägg. Pocherade ägg tillagas utan skal. Man kan göra helförlorade ägg där äggulan täcks helt eller halvförlorade ägg där gulan fortfarande syns. Pocherade ägg används till Ägg Benedict.
Äggkoppar
Kokta ägg är populärt att äta till frukost. Med äggkoppar blir serveringen både snyggare och lättare. Matcha äggkopparna med det övriga porslinet eller låt dem bryta av.
Äggskärare
Med en äggskärare kan du få det kokta ägget i perfekta skivor eller delar. Skivat ägg passar lika bra på frukostsmörgåsen som räksmörgåsen och smörgåstårtan. Det går snabbt och smidigt och resultatet blir tillfredställande.
Ägg till påsk
Påsken är för många förknippade med ägg. Äggens stora popularitet under påskhelgen har sitt ursprung i kristendomen. Dels symboliserar ägg liv och passar därför bra att äta på påskdagen, dels var det en gång i tiden förbjudet att äta ägg under fastan. När människor inte åt ägg blev det ett överflöd av ägg som därför på ett naturligt sätt fyllde påskborden. Med en kokare går det snabbt och smidigt att koka ägg till hela släkten.
Ska du måla ägg är det en fördel om du har kokat de innan. Även då kommer en kokare väl till pass.