Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Köttkvarnar

Med en bra köttkvarn kan du mala egen köttfärs, laga goda högrevshamburgare eller göra julkorv. Söker du en bra manuell köttkvarn av hög kvalitet har du kommit helt rätt.
För dig som vill kunna mala köttet med en enkel knapptryckning har vi elektriska köttkvarnar. Elektriska köttkvarnar passar om du snabbt vill kunna mala mycket kött.
Köttkvarnar
Köttkvarnar
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
17 produkter
17 av 17 produkter

Köttkvarnar

Har du någon gång smakat nymalet kött kommer du antagligen inte vilja gå tillbaka till butiksköpt. Smakskillnaden är markant. Dessutom är det rogivande att mala köttet, samtidigt som du har full kontroll över hela malningsprocessen.
Varför inte göra det till en social aktivitet? Samla vänner och familj när det är dags att stoppa korv eller mala färsen till hamburgarna. Att laga mat från grunden gör matlagningen och måltiden härligare. Det känns dessutom ofta bra att veta vad man stoppar i sig.
Hos oss på Cervera hittar du manuella köttkvarnar av hög kvalitet från Gefu och Westmark. Både Gefu och Westmark har lång erfarenhet av att ta fram pålitliga köksredskap och köksmaskiner.

Köttkvarn manuell

En kvarn som är manuell är smidig på många sätt. Lägg ner köttet i tratten, veva runt veven några varv och ut kommer köttfärs. Flera manuella köttkvarnar kan du fästa i en bordskant för att de ska stå stadigt.

Köttkvarn gjutjärn

Gjutjärn är ett gediget och pålitligt material. Du kan lita på att en kvarn i gjutjärn kommer att vara med dig länge.

Olika malningsskivor

En del köttkvarnar kommer med tillhörande hålskivor, även kallade malningsskivor. Olika hålskivor passar bra för olika typer av kött. Det som skiljer olika malningsskivor åt är hålstorleken. Ska du exempelvis mala fisk eller göra en paté passar det utmärkt med en hålsskiva på 2,5 millimeter. Ska du i stället mala färsen grövre passar skivan på 6 millimeter. Den som brukar räknas till att vara en standarsskiva är skivan på 4,5 millimeter. Standarsskivan passar för den mest vanliga storleken av fisk, fågel eller kött.

Stoppa korv

Hemgjord stoppad korv går inte att jämföra med butiksköpt. Stoppad korv kan du göra om du har ett korvhorn till din kvarn. Köttkvarnen blir då en korvstoppningsmaskin.

Frukt och grönt i köttkvarnen

Ska du mala något är det inte bara kött som går ner i köttkvarnen. Använd gärna kvarnen till att mala frukt och grönsaker. Kanske ska du göra grönsaksbiffar? I så fall passar köttkvarnen riktigt bra även för det ändamålet. Våga experimentera med att mala olika saker i din kvarn. Antagligen blir det riktigt bra.

Kakor i köttkvarn

En del köttkvarnar kommer med en malningsskiva som passar för att spritsa kakor i. Köttkvarnen får då många användningsområden.

Varför köttkvarn?

När du väl har en köttkvarn i din ägo kommer du antagligen att fråga dig varför du inte införskaffade en tidigare. Det finns nämligen många anledningar till att investera i en köttkvarn.
Fördelar med en köttkvarn:
  • • Du kan själv kontrollera vad du ska mala. Vare sig det är kött eller vegetariskt.
  • • Du bestämmer malningsgrad.
  • • Du bestämmer kryddning och tillsatser.
  • • Det blir mycket godare.
  • • Det är ekonomiskt.
  • • Du lär dig mer om färs.