Pastamaskin
Låt pastan stå i centrum med en pastamaskin! Varför inte bjuda hem gästerna redan innan middagen serveras för att laga pastan tillsammans. Att veva pastadegen genom pastamaskinen är både tillfredställande och roligt.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
57 produkter
40 av 57 produkter
Hemmalagad pasta
Att göra egen pasta hemma är roligt och resultatet blir proffsigt och imponerande. Med en pastamaskin kan du experimentera med olika pastasorter när du ska laga mat. Vi har pastamaskiner från Anders Petter, Gefu, Wetmark och Marcato.
Hur funkar en pastamaskin?
Genom att mata in deg i pastamaskinen plattar den ut pastadegen. Pastadegen kan sedan köras genom pastamaskinen tills pastan har fått önskad tjocklek. Då är det dags att sätta på valsen som skär pastan och sedan köra den plattade pastadegen genom maskinen. Ut kommer Linguine, Cappellini eller Tagliatelle, beroende på vilken vals som satts på maskinen. Du kan även sätta på valsar som gör ravioli!
Hur gör man ren en pastamaskin?
Det skiljer sig från maskin till maskin, men ofta brukar en pastamaskin rengöras med en torr tygtrasa. För att komma åt små skrymslen kan en borste eller tandpetare användas.
Vilken pastamaskin ska jag välja?
Pastamaskiner har olika finesser. Exempelvis erbjuder en del möjligheten att byta ut valsen och skapa många olika sorters pastaformer, medan andra erbjuder mer begränsade pastaformer. Här beror det på hur mycket du vill experimentera med pastasorter. Om du vill att maskinen ska stå riktigt stabilt kan du välja en variant som går att skruva fast i bordet. Det finns pastamaskiner i olika färger, många är i krom, men det finns också svarta och röda varianter.
Hur tillverkas man spagetti?
Ingredienserna till hemmagjord pasta är få, det krävs bara mjöl, ägg, olivolja och salt. Degen kräver lite omsorg när den rörs ihop, men svårt är det inte. När du har knådat degen ska den vila i ungefär en halvtimme i kylen. Perfekt tid för att plocka fram pastamaskinen och kanske börja fundera över vilken pastasås du ska servera till pastan.
När du väl har en pastadeg är det dags att gå vidare till nästa steg i tillverkningen av din spagetti, eller den form på pasta som du har valt. Nästa steg är att plocka fram din pastamaskin.
Torka pastan
För att pastan inte ska bli degig ska den torka lite. Då får den lite tuggmotstånd och blir så kallad ”al dente”. Det underlättar att ha en torkställning, även kallad pastastativ och pastaträd, till pastan när den ska torka.
Gör egen ravioli
Förutom att vissa pastamaskiner erbjuder möjligheten att sätta på en vals som tar fram ravioli så finns det även separata ravioliformar. I ravioliformen kan du placera den platta pastadegen, lägga i fyllning, lägga på ytterligare en platta pastadeg för att kavla ut. Hos oss på Cervera kan du även hitta raviolistämplar i form av hjärtan, stjärnor, cirklar och fyrkanter. Kanske kan en raviolistämpel vara ett sätt att testa på om hemmagjord pasta är något som du vill fortsätta med innan du bestämmer dig för om du ska investera i en pastamaskin? Eller så är den ett roligt komplement till maskinen.