Potatisskalare
Minst en potatisskalare är ett måste i varje kök. Att ha flera olika skalare specialiserade för olika grönsaker underlättar arbetet ytterligare. Vi har potatisskalare, äppelskalare, löksskalare, tomatskalare, sparrisskalare, kålskalare och grönsaksskalare.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Designer
Färg
Pris
kr
kr
82 produkter
40 av 82 produkter
Med en riktigt bra potatisskalare får du snabbt bort skalet på det du vill skala. I stället för att skala med en kniv som ofta tar bort alldeles för mycket kan rätt skalare ta bort skalet och inget mer. De flesta skalare kan du använda till att skala många olika grönsaker och frukter med.
En del skalare passar både högerhänta och vänsterhänta, andra är utformade för att användas med antingen höger eller vänster hand.
Potatisskalare
Hos oss på Cervera kan du hitta den mest idealiska potatisskalaren för just dig. Antingen kan du skala med en skalare mot dig eller från dig.
Förutom att skala potatis med en potatisskalare kan du skala morötter, kålrot, palsternacka och andra rotsaker med skal. Du kan även använda din potatisskalare som äppelskalare.
Skalar du ett äpple med din potatisskalare kan du ta hjälp av en äppelurkärnare för att också kärna ur äpplet. Det är särskilt bra om du ska skala många äpplen och exempelvis göra äppelmos. Då går det snabbt och smidig med både äppelskalare och äppelurkärnare.
Lökskalare
Lök används i nästan alla rätter. Med en lökskalare slipper du stå och pilla med det tunna lökskalet. Placera löken i lökskalaren och dra sedan enkelt bort skalet. Vill du skala en vitlök och slippa pillandet och lukten på fingrarna kan du ta hjälp av en vitlöksskalare.
Julienne
En julienne används med samma teknik som en potatisskalare, men i stället för att skala strimlar den. Perfekt om du exempelvis vill strimla över morotsstrimlor över salladen eller om du ska göra vietnamesiska vårrullar.
Grönsaksskalare
Med en dubbelbladig grönsaksskalare går det snabbt att skala grönsakerna. De två bladen skalar nämligen från varsitt håll.
Kålskalare
En kålskalare är perfekt om du ska strimla vitkål eller rödkål. Strimlad kål kan du äta som den är, eller varför inte göra en coleslaw eller pizzasallad? Ett kålhuvud ger ofta mycket strimlad kål. Perfekt att köpa hem hem ett kålhuvud och strimla lite när det är dags för lunch eller middag. Kål håller länge i kylskåp och är därför en perfekt vara att ha hemma.
Tomatskalare
Med en tomatskalare kan du bland annat skala tomater, päron, persika och kiwi. Tomatskalaren har ett tandat blad som gör att skalet lossnar lätt utan att frukten förstörs. Perfekt om du exempelvis ska koka frukten vilket ofta blir en god efterrätt. Eller om du bara föredrar att äta den utan skal.
Sparrisskalare
Den gröna sparrisen brukar inte behöva skalas, i stället räcker det med att bryta av de något träigare stjälkarna. Den vita sparrisen skiljer sig däremot en del från den gröna. Den vita sparrisen ska du skära av, i stället för att bryta, och sedan skala. Den vita sparrisen behöver skalas ganska mycket och då kommer en sparrisskalare väl till pass.