Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Vitlökspressar

Vi har flera olika modeller på vitlökspressar: med handtag och utan, i olika material som rostfritt stål och från olika varumärken. Hitta den bästa vitlökspressen för dina behov hos oss på Cervera!
Vitlökspressar
Vitlökspressar
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
23 produkter
23 av 23 produkter

Vitlökspressar på Cervera

Vitlök passar till mycket och är ofta det som förhöjer hela rätten eller tillbehöret. Vitlöksbröd, vitlökssås, vitlökssmör eller vitlöksdressing passar perfekt för vitlöksälskaren.
Vad du än vill använda vitlöken till har vi på Cervera den bästa vitlökspressen för dina behov.
Vi har vitlökspressar från flera populära varumärken så som Anders Petter, Chef’n, Dorre, Eva Solo, Exxent, Fiskars, Joseph Joseph, MasterClass, Oxo, Rösle, Westmark, VMF, Zwilling och Zyliss.

Hur använder man en vitlökspress?

Det finns olika varianter på vitlökspressar. De flesta vitlökspressar kan du öppna, lägga ner en eller ett par vitlökbitar i för att sedan pressa ihop bitarna som kommer ut som pressad vitlök.
Vi har även vitlökshackare. Vitlökshackaren ser ut som en burk. I burken sitter ett antal knivar. I hackaren placerar du de skalade vitlöksklyftorna, som du lätt skalar med ett skalarkit, sedan vrider du runt hackaren och på så sätt hackas klyftorna. Burken är försluten och du slipper därmed starka dofter.
En vitlökskross trycker du mot vitlöken. Lägg vitlöken på skärbrädan och krossa vitlöken genom att pressa vitlökskrossen mot vitlöken.
Alla olika verktyg ger pressad vitlök och det är endast en smaksak vilket köksverktyg du väljer.

Slipp vitlökslukt på fingrarna

Det som är praktiskt med en vitlökspress är att du slipper att fingrarna luktar vitlök. Du behöver inte hålla i vitlöken när den pressas, det gör vitlökspressen åt dig.

Vad händer när vitlök pressas?

En vitlöksklyfta som är oskalad luktar nästan ingenting. Det som händer när vitlöken hackas är att den utsöndrar enzymen allicin, som alltså är vad vi i dagligt tal brukar benämna som vitlökssmak. Allicin är vitlökens försvarsmekanism när den skadas. Genom att känna till detta kan det också vara lättare att förstå varför vitlöken kan smaka så olika, beroende på hur den pressas eller skärs.

Pressa vitlök

Att använda en vitlökspress ger pressad vitlök. Smaken blir ofta stark och vill du att maten ska smaka ordentligt med vitlök är det lätt uppnått bara genom en eller ett par klyftor som har passerat en vitlökspress.

Mortla vitlök

Det går absolut snabbast att pressa vitlök i en vitlökspress. Vill du röra ner lite vitlök i vardagsmaten är därför vitlökspressen att fördra. Smakmässigt hävdar många att vitlökens smak kommer till sin rätt allra mest om du mortlar vitlöken i en mortel. Kanske kan det vara värt att ha en vitlökspress till vardagsmaten och en mortel att ta fram när det vankas fest?

Hacka vitlök

Genom att hacka vitlöken får den en mildare smak än om du mortlar eller pressar den. Med en bra kniv är det lätt att hacka vitlök.

Puréa vitlök

En annan teknik du kan göra med kniven är att först hacka löken och sedan pressa den mot skärbrädan. Här är det viktigt att få till en bra balans med lagom mycket vitlök, annars blir det nämligen svårt att göra puré av den.

Riva vitlök

Vi har även rivjärn om du föredrar att riva din vitlök, men var beredd på att vitlökssmaken kan bli otroligt stark om du väljer att riva den.

Odla vitlök

Visste du att du kan plantera vitlök i köksfönstret? Ska du sätta vitlök inomhus kommer du inte få några fler lökar, men däremot en god blast. Sätt vitlöksklyftorna i en kruka som du har fyllt med jord. Tryck ner de ungefär 2 cm. Sedan är det bara att vänta på att blasten ska komma upp, samtidigt som du regelbundet vattnar. Använd blasten i sallader eller i mat.