Wokpannor
Vi på Cervera har allt från stora till små wokpannor i gjutjärn, kolstål och rostfritt stål, med eller utan lock. Här kan du köpa wokpanna från bland andra Fiskars, Jamie Oliver Tefal, Skeppshult, Ronneby Bruk och Anders Petter.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
Serie
Material
Tillverkningsland
Designer
Färg
Pris
kr
kr
77 produkter
40 av 77 produkter
Wokpanna i gjutjärn
En wokpanna i gjutjärn är en livsinvestering så länge du tar hand om den.
En wokpanna i gjutjärn blir oftast bara bättre med åren. Fettet sätter sig i gjutjärnets porer och på så sätt får pannan en non-stickbeläggning på naturlig väg.
Det finns olika typer av gjutjärnsstekpannor. Dels är det stekpannan som inte är emaljerad, den får enbart diskas med vatten och får inte lämnas blöt. Dels är det den emaljerade gjutjärnsstekpannan som är täckt av emalj och därmed tål både vatten och diskmedel.
Wokpanna i kolstål
Kolstål är ett tåligt material. Köper du en panna i kolstål kan du lita på att den håller länge, bara du tar väl hand om den. En kolstålspanna fördelar värmen i pannan på ett jämt sätt och är lättare än en gjutjärnspanna.
När pannan är helt ny är den silverfärgad, men så snart du börjar använda den kommer färgen att skifta till svart. Viktigt är att du bränner in din kolpanna, även kallat ”seasoning”, innan du använder den. Detta måste du sedan göra med jämna mellanrum för att pannan ska hålla så länge som möjligt.
Du bränner in din panna genom att hälla olja i pannan som du sedan drar runt med en trasa. Ytan ska bara precis fuktas, med andra ord långt ifrån dränkas eller bli blöt. Ett så tunt lager som möjligt är bäst, för att därefter upprepa proceduren ungefär 5–6 gånger. Sedan är det dags att värma upp pannan. Med en gasspis kan du bränna hela pannan, men med andra spisar är det svårt att nå upp på kanterna och då brukar man få nöja sig med att bara bränna in botten. Med en induktionshäll är det viktigt att inte sätta på för hög värme direkt, då kan nämligen pannan slå sig.
Eftersom kolstål inte har någon naturlig beläggning finns det en risk att den rostar om du inte tar hand om den på rätt sätt.
När pannan väl börjar sjunga på sista refrängen och den är dags att lämna in kan materialet återvinnas, vilket gör det till ett miljövänligt val.
Wokpanna i rostfritt stål
En wokpanna i rostfritt stål är både värmetålig och hållbar. I rostfritt stål fastnar inga smaker eller fett, vilket kan vara en fördel om du vill kunna rengöra pannan ordentligt mellan varje gång. Glöm dock inte att använda fett när du väl steker i den för att undvika att woken ska bränna fast.
Wokpanna med lock
En wokpanna med lock gör att du kan koncentrera värmen eller hålla maten varm längre efter att du har stängt av plattan.
Wokpanna på induktionshäll
Många wokpannor passar idag till alla sorters värmekällor, även moderna induktionshällar. Vissa wokpannor, som till exempel en wokpanna i gjutjärn kan du även använda utomhus om du vill använda din wokpanna till grill eller öppen eld!
Hur wokar man ?
Att woka innebär att man steker något hastigt samtidigt som man rör om. Wokpannans höga kanter gör att du kan röra om utan att du riskerar att det du wokar ska flyga över kanten.
En wok kan bestå av biff, fläsk, grönsaker eller falukorv.
En wokpanna med lock gör att du kan koncentrera värmen eller hålla maten varm längre efter att du har stängt av plattan.
Wokpannor på Cervera
På Cervera hittar du wokpannor i alla material, från gjutjärn till rostfritt stål och storlekar, från en riktigt stor wokpanna som även kan fungera som muurikka eller paellapanna till små wokpannor för att woka grönsaker.
Vi har wokpannor från Fiskars, Jamie Oliver Tefal, Skeppshult och vårt eget varumärke Anders Petter. Vi är säkra på att du kommer hitta den bästa wokpannan för din smak hos oss!